NSX

Första generationen Honda NSX visades första gången på Chicagos bilsalong 1989 för att året därpå lanseras. En tvåsitsig supersportbil med mittmonterad V6-motor på antingen 3,0 eller 3,2 liter som levererar 274 respektive 294 hästkrafter. Bland kända ägare finns bland annat Ayrton Senna vars bil såldes på auktion för några år sedan.

Modellen lades ner så sent som 2005 och tio år senare förbereder sig efterträdaren att göra entré.

Helt nya NSX visades första gången i konceptform under 2012, men det dröjde ytterligare några år innan produktionsversionen skulle dyka upp. Under 2015 visades den för första gången upp officiell och det hade då hänt en hel del jämfört med föregångaren.

Motorn är liksom tidigare en mittmonterad V6, men nu på 3,5 liter och utrustad med dubbelturbo. Den får hjälp av inte mindre än tre elmotorer varav två monterade vid framaxeln och en bak. Total systemeffekt ligger på 573 hästkrafter och 646 newtonmeter.

Andra generationen av Honda NSX kommer att börja säljas under 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr