i30

Hyundai i30 är nu inne på sin tredje generation. Första lanserades 2007 och var ett trevlig tillskott i golfklassen, men nådde upp till de bästa i klassen gjorde den inte. Lite för bullrig och småstötig för att vinna våra hjärtan helt.

Andra generationen i30 presenterades på Frankfurtsalongen hösten 2011 och lanseringen ägde rum 2012. Plötsligt hade Hyundai i30 blivit så mycket mer bil och är helt plötsligt var den uppe i toppskiktet av golfklassen. Trevliga köregenskaper och bra motorer varav flera är miljöklassade. Antisladdsystemet är dock inte helt klanderfritt.

Under hösten 2016 presenterades en ny, tredje generation av i30 som kom till Sverige under mars månad 2017. Nya former, ny teknik och framför allt – den känns mycket tysk. Jo, koreanerna har helt klart sneglat mot tyskarna för att försöka stjäla än fler andelar på marknaden från exempelvis Volkswagen Golf och Opel Astra.

Hyundai i30 är syskonbil med Kia Cee'd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!