F-Pace

Under 2015 presenterade Jaguar sin första suv någonsin. F-Pace bär en tydlig Jaguar-design med drag från både XF, XE och sportbilen F-Type. Jaguar vill dock inte kalla bilen för en suv då de föredrar benämningen ”performance crossover” för att belysa dess sportiga egenskaper.

Precis som sedanmodellerna XE och nya XF är det massor av aluminium som gäller i F-Pace – i både chassi och i kaross. Viktbesparingen i form av lättmetallen ger oss en tjänstevikt på mellan 1 665 och 1 884 kilo beroende på vilken modellversion som avses.

Motoralternativen är fyra, två dieslar på 2,0 eller 3,0-liters V6 med 180 hästkrafter och 430 newtonmeter, respektive 300 hästkrafter och 700 newtonmeter. Bensinmotorerna är en 3,0-liters kompressormatad V6 med 340 hästar och 450 newtonmeter, eller toppversionen som levererar 380 hästkrafter och 450 newtonmeter.

Den svagaste dieseln har bakhjulsdrift som standard med går att få med fyrhjulsdrift, övriga versioner har fyrhjulsdrift som standard.

Bland annat Porsche Macan pekas ut som huvudkonkurrent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!