Foto: A.J. Mueller

Grand Cherokee

Fjärde generationen Jeep Grand Cherokee misslyckades totalt i älgtestet. Köp inte modellen innan facelift 2013/2014. Foto: Glenn Lindberg

Jeep Grand Cherokee presenterades 1992 som årsmodell 1993. Nuvarande generation är den fjärde i ordningen och kom till Sverige 2011. Nytt fräscht utseende men undertill ruvar en hel del gammal teknik som gör den varken snål eller snäll mot miljön. Köregenskaperna visade sig vara oprecisa och i älgtestet fallerade den totalt när den är på väg att slå runt redan vid låga hastigheter.

Tidigt under 2013 presenterade Jeep en ansiktslyft version av Grand Cherokee som även innebar några tekniska förändringar. Om chassit hade uppdaterats efter att vi avslöjade dess brister var obekant till en början, men när vi tog ut den uppdaterade modellen för ett omfattande test, inte minst älgtestet, visade det sig att Jeep Grand Cherokee numera beter sig felfritt i vårt tuffa undanmanöverprov. Vi rekommenderar därför återigen till köp av Jeep Grand Cherokee av senaste generation, dock inte pre-facelift-versionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!