Range Rover Velar

Range Rover började sitt liv som en fristående modell från Land Rover. En bil som kombinerade komfort och terrängegenskaper. En av den moderna suvens urmoder, den andra är Jeep Grand Cherokee.

I dag när suven är ett etablerat segment har Range Rover expanderat till att omfatta fler modeller. Velar blev 2017 modell nummer fyra och placerar sig mellan instegsversionen Evoque och Range Rover Sport.

Namnet kommer från Range Rovers prototyper från 1969 medan designen är betydligt mer slimmad än de övriga av dagens modeller.

Velar delar plattform med koncernsyskonen Jaguar F-Pace och XF och ska med det vara den Range Rover som funkar bästa på vägen.

Vid premiären fanns Velar endast med traditionella förbränningsmotorer men det är ingen hemlighet att såväl hybrid- som elvarianter lurar i kulisserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!