6

Mazda 6 tog över 2002 efter långköraren 626 som alltid låg i topp i olika kundundersökningar. Men något pris för att vara kul erövrade den aldrig. Mazda 6 ändrade på detta när den med helt ny formgivning lockade många till att öppna upp sina plånböcker. Speciellt MPS-versionen rönte stor uppmärksamhet.

Efter ett milt ansiktslyft 2005 kom en ny generation Mazda 6 2008. Men så värst ny var den inte då den baserades till stora delar på generationen innan.

2011 presenterades en helt ny generation och nu var det verkligen med betoning på ny. Formgivningen föll många i smaken och nya 6:an i kombiutförande blev här på teknikensvarld.se framröstad till Parissalongen favorit 2012. Mäktigt! Speciellt då konkurrenterna bestod av allt från Volvo till Lamborghini.

Mazda 6 hade inte bara ny formgivning utan också mycket ny teknik som på Mazda-språk heter SkyActiv. Snålare motorer, effektivare transmissioner och lättare konstruktioner. Allt för att göra bilarna konkurrenskraftiga och lite till.

Lanseringen av tredje generationen ägde rum under vinter/våren 2013 och sedan dess har oräkneliga uppdateringar av bilen gjorts. Den senaste kom 2018 där ny grill och strålkastare märks utvändigt men desto mer invändigt med en renare design samt fler funktioner som standard.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!