Foto: Glenn Lindberg

F1

McLaren F1. Ikonen som de flesta känner till och som blev utsedd till världens snabbaste bil när den nådde en hastighet av 386,4 km/h. Hjärtat som sitter mittmonterat är en 6,1-liters V12-motor signerad BMW M. 627 hästkrafter och 650 newtonmeter.

Mannen bakom denna bil heter Gordon Murray och han är minst lika legendarisk som sin skapelse. Utöver McLaren F1 har han också designat flertalet Formel 1-bilar.

Den tresitsiga kupén i F1 är en plats många vill sitta på men då endast 64 produktionsbilar byggdes är det få förunnat. Till de mest kända ägarna hör personer som Jay Leno och Rowan Atkinson, den senare har numera sålt sin bil efter att den varit inblandad i inte mindre än två spektakulära krascher och senare renoverad. McLaren F1 är en bil som hela tiden stiger i värde och nu är det inte ovanligt att de byter händer för en bra bit över hundra miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!