GT-R

Nissans bokstavskombination GT-R är en klassiker och kan idag nämnas i samma andetag som Porsche 911 eller BMW M5. Första generationen debuterade 1969. Nummer två varade bara 1972-73 och först i slutet av 1980-talet grävde Nissan fram modellbeteckningen på nytt. Sedan dess har vi matats (nåja) med nya versioner - alla har varit fyrhjulsdrivna och högerstyrda.

Nuvarande generation, som debuterade på Tokyosalongen 2007, finns äntligen som vänsterstyrd och är att betrakta som ett klipp om du söker efter raffinerad teknik och prestanda till ett humant pris - om det nu finns något sådant i denna liga.

GT-R har uppdaterats med åren. 2011 skedde ett ansiktslyft och 2017 kom en omfattande uppdatering då motorn fick 20 extra hästar och inredningen rensades på knappar. GT-R fick i samma veva mer ljudisolering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!