Micra

Historik

1982-1992
Ur-Micran var skör som papp men snäll mot plånboken.

1993-2002
Micra generation två var inte bara snyggare utan också betydligt säkrare.

2003-2010
Micra skulle nu se vänlig ut och nog ger bilens bulliga former ett snällt intryck.

2011-2016
En världsbil med mål att säljas i 160 länder. Kändes gammal redan vid premiären.

 

 

Generation ett, två och tre av Nissans småbil Micra sålde runt en miljon vardera medan fyran, som kom 2010, bara nådde upp till 400 000 exemplar.

Anledningen? Den är ett lågbudgetbygge med extremt pappig känsla i stort och smått. En riktig besvikelse när Teknikens Värld körde 15 småbilar i test i slutet av 2010.

2016 kom dagens Micra som är större, tuffare och betydligt mer modern i snittet än sin föregångare. Modellen har en för klassen riklig utrustningsnivå och mycket krut har lagts på att kunna personifiera sin Micra.

Med nya generationen av modellen så är europatillverkningen åter. Micra är den första Nissan-modellen som skruvas ihop i Renaults fabrik i Flins som öppnade redan 1952 och som i dag producerar modellerna Clio och Zoe.

Generation tre skruvades ihop i brittiska Sunderland. Huruvida Europacomebacken är förlagd till Frankrike har med Storbritanniens utträde ur den Europeiska Unionen att göra är osäkert.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!