Taycan

Redan 2015 presenterade Porsche elektriska konceptbilen Mission E på bilsalongen i Frankfurt. Fyra år senare stod produktionsversionen färdig och presenterades som Taycan.

Porsches första elbil dök först upp i två utföranden, båda med modellnamn som vanligtvis förknippar med förbränningsmotorer. Modellversionerna var nämligen Taycan Turbo och Taycan Turbo S. Båda med dubbla elmotorer.

Taycan Turbo bjuder på 680 hästkrafter som maximal effekt och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Räckvidden enligt WLTP är 45 mil.

Taycan Turbo S har hela 761 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder, men har å andra sidan kortare räckvidd – 41,2 mil.

Under senhösten 2019 presenterade Porsche nya instegsmodellen Taycan 4S som även den har två elmotorer som driver var sitt hjulpar. Två olika batteristorlekar erbjuds och med det största alternativet hör även en högre effektsiffra på 571 hästkrafter. Denna modellversion har även Taycans längsta räckvidd – 46,3 mil.

Porsche Taycan börjar på 1 170 000 kronor (2020). Inom kort kommer även en kombiversion – Taycan Sport Turismo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!