Mégane

Foto: Glenn Lindberg

1995 ersatte Mégane modell 19, som därmed blev den sista i långa raddan Renaultmodeller med siffror som modellnamn. Mégane kom i en uppsjö karossvarianter. 1996 debuterade Méganbaserade Scénic, Europas första kompakta MPV.

Efter en diskret uppfräschning 1999 kom generation två, med djärva former hämtade från Renaults mäktiga och märkliga Avantime. Mégane blev utsedd till Årets Bil 2003 och fick tre år senare även den en ansiktslyftning i den milda skolan.

Nästa Mégane kom i slutet av 2008 och var slankare och nättare än föregående generation, annars brukar utvecklingen oftast gå åt det andra hållet.

Dagens Mégane presenterades som halvkombi under bilsalongen i Frankfurt 2015 vilken följdes upp av en kombi och en sedan. Denna fjärde upplaga av modellen är lägre och större än föregångaren och har samma formspråk som modellerna Clio, Espace, Captur och Talisman.

Renaults golfklassare har kommit med en rad olika karosser genom åren: halvkombi, kombi, sedan, plåtcabriolet, coupé och till och med som mpv i form av Mégane Scénic.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!