Foto: SKODA

Kodiaq

Skoda Kodiaq är det tjeckiska märkets andra suv där Yeti är deras första. Likheterna med just Yeti är få då formspråket är helt nytt och Kodiaq är betydligt större, dock utan att vara en speciellt stor suv med sina 4,7 meter på längden. Trots det kompakta formatet, exempelvis åtta centimeter kortare än konkurrenten Kia Sorento, är den oerhört rymlig, åtminstone bagagevolymsmässigt. Med uppfällt baksäte ryms 720 liter under insynsskyddet, mer än storlastaren Superb Combi och mer än 25 centimeter längre än Volvo XC90, och med detsamma nedfällt ryms otroliga 2 065 liter, betydligt mer än exempelvis nämnda XC90.

Skoda Kodiaq finns i fem- och sjusitsigt utförande vilket gör den till ett intressant alternativ för den barnrika familjen.

Vid lanseringen är fem olika motorer aktuella, två dieselmotorer samt tre bensinmotorer. Så småningom kommer även den 240 hästkrafter starka biturbodieseln som redan finns i bland annat Volkswagen Passat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!