Foto: gllin@bt.bonnier.se

Model X

Model X är Teslas tredje modell efter Roadster och Model S men också den rymligaste då det handlar om en suv/crossover med en längd på över fem meter.

Modellen presenterades under hösten 2015 efter en rad förseningar av olika slag. Förutom att den är högre än en Model S kännetecknas Model X av en väldigt hög vindruta och de så kallade Falcon Wing-dörrarna som öppnar upp precis som dörrarna på en DeLorean DMC-12.

Model X erbjuds med sittplats för upp till sju personer och kan delvis köra på egen hand i och med Teslas omtalade Autopilot-funktion.

Teslas suv finns med tre olika drivlinor, alla fyrhjulsdrivna (D på Tesla-språk, D står för Dual, dvs dubbla elmotorer). 75D, 90D och P100D. Längst räckvidd har sistnämnda, den även även snabbast (0-100 km/h på 3,1 sekunder), men så är den också det dyraste alternativet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!