Foto: Volkswagen

Caddy

Säg Caddy och de flesta tänker på en tvåsitsig skåpbil strajpad med ”Nisse Snickare” eller ”Stenåsen Kött och Svets”. Men bilen har även sålts som femsitsig kombi med stort lastutrymme, eller sjutsitsig kombi.

Det rör sig om en ganska hög och bred kaross kombinerat med skjutdörrar på sidorna, resultatet en modern Volvo Duett som konkurrerar med modeller som Renault Kangoo, Citroën Berlingo, Peugeot Partner med flera.

Caddygenerationer från förr. Foto: Volkswagen

Caddy började dock sitt liv som pickup 1979 och under 1990-talet kom nya versioner som byggdes tillsammans med koncernsyskonen Seat och Skoda. Tvillingmodellerna hette Seat Inca och Skoda Pickup.

2003 kom dagens generation som baserade på modellen Touran och uppdateringar lanserades 2010 och 2015.

En ny Caddy (på bilden överst) presenterades i februari 2020, generation fem om man räknar som Volkswagen själva. Bilen bygger på koncernens välkända MQB-plattform och kommer med det att få tillgång till en hel del ny teknik. Nya Caddy kommer ut på marknaden tidigt 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!