Volkswagen Golf

Volkswagen Golf kom redan 1974 och har sedan dess tillverkats i otroliga 30 miljoner exemplar. Det gör Golf till en av världens mest sålda bilmodeller genom tiderna.
2008 kom generation sex som egentligen var en generation fem och en halv då den helt enkelt var en kraftig uppdatering av generation fem. Därför fick den inte heller speciellt många år i livet, för 2012 introducerades den Golf som står hos Volkswagen-handlarna i dag, nämligen generation sju.

Nya Golfen är större, lättare och snålare än någonsin tidigare. Utseendemässigt en försiktig evolution men under skalet, där har en teknisk revolution tagit plats. Höghållsfasthetsstål och komplicerade tillverkningsprocessor bara för att nämna något.
En rad olika bensin- och dieselmotorer finns att välja mellan, precis som manuell och automatisk växellåda samt fram- eller fyrhjulsdrift.

Sent 2016 presenterades en uppdaterad version av sjunde generationen Golf. Till utseendet är det svårt att göra skillnad på om det är en uppdaterad Golf-sjua man tittar på eller inte, men man kan ta den på exempelvis de nya LED-strålkastarna som har ersatt xenon-ditona, de nya full-LED-bakljusen eller på någon av stötfångarna som fått ny utformning.
På insidan är den största nyheten, precis som i ansiktslyfta Audi A3, det digitala mätarklustret framför ratten, Active Info Display som Volkswagen kallar tekniken. Tack vare uppdaterade infotainmentsystem har uppkopplingsmöjligheterna blivit bättre. Säkerhetssystemen har blivit fler och mer avancerade, bland annat kan Front Assist och City Emergency Brake även registrerade fotgängare.
Under huven har några nya motorer tillkommit, bland annat en 1,5-liters TSI Evo-bensinmotor som ger 150 hästkrafter och 250 newtonmeter. Den kan vid låg belastning stänga av två cylindrar. Elbilsvarianten e-Golf har i och med uppdateringen fått betydligt längre räckvidd.