Tiguan

Historik

Generation 1

Foto: Patrik Lindgren / patrik.lindgren@teknikensvarld.se.076-1453001

2007-2010

Generation 1 (facelift)

2011-2015

Volkswagens bidrag i den så stenhårda kompaktsuvklassen heter Tiguan. Den gjorde debut sent 2007 och fick nytt utseende, framför allt i fronten, under 2011 för att bättre stämma överens med Volkswagens nya formspråk som spred sig som en löpeld i modellprogrammet just 2011 och året innan.

Efter 2,64 miljoner tillverkade exemplar kom Tiguan 2016 i en helt ny generation, baserad på koncernens MQB-plattform. Bilen växte på alla ledder men inte på höjden.

Liksom i fallet med första Tiguan så säljs modellen bara med fyrhjulsdrift i Sverige även om bilen finns med enbart framhjulsdrift på andra marknader.

Nya Tiguan har med MQB-plattformen fått två syskon i Seat Ateca och Skoda Kodiaq, suvar som är snäppet mindre och större än Tiguan.

Under Detroitsalongen 2017 presenterades Tiguan Allspace med en extra längd på 21 centimeter och med plats för sju åkande. Den kommer att komplettera den "normala" Tiguanen här i Europa medan jänkarna får hålla till god med enbart den stora versionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!