Seat-handlaren erbjuder 2,95 procent ränta. Men bara på modellår 2013. Ränteerbjudandet kommer från generalagenten och tillåter en separat förhandling med handlaren om bilpriset. Vill du ha modellår 2014 kanske det är smartast att ta ett banklån? Foto: Jens Rydén (jens@jensryden.se, www.jensryden.se)

Analys av aktuella erbjudanden från bilhandlare

Foto: Jens Rydén (jens@jensryden.se, www.jensryden.se)

Seat-handlaren erbjuder 2,95 procent ränta. Men bara på modellår 2013. Ränteerbjudandet kommer från generalagenten och tillåter en separat förhandling med handlaren om bilpriset. Vill du ha modellår 2014 kanske det är smartast att ta ett banklån?

Foto: Jens Rydén (jens@jensryden.se, www.jensryden.se)

Skoda kallar sin konsumentleasing för ”sign & drive” utan kontantinsats. Bilsäljare säger ibland att leasing passar unga människor som inte har hunnit spara ihop till en kontantinsats. Fel säger vi. Leasing binder dig i tre år och passar därför väldigt illa för dig som är ung och kanske byter arbete eller bostadsort.

Foto: Jens Rydén (jens@jensryden.se, www.jensryden.se)

Volkswagens konsumentleasing verkar lockande, men det ingår ingen service i leasinghyran. Hyran avser 1 500 mil per år och övermilen kostar 15 kronor per mil. Gillar du att köra bil kan det stå dig dyrt. Vårt grundtips är att ett vanligt billån är en bättre affär. Volkswagen Stockholm erbjuder avbetalningslån för 2,95 procent ränta, bättre än banken.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!