Jeep Wrangler Dragon Concept

Chrysler-gruppen kunde på bilsalongen i Peking visa upp en specialversion av sin i Kina populära modell Wrangler. Vi har tidigare kunnat skriva om Aston Martin och Ferraris liknande grepp, men frågan är om inte Jeep lyckats bäst med stilgreppet.

På Jeep Wrangler Dragon Concept ser man snarlika gulddetaljer i bland annat fronten och på 18-tumsfälgarna, något som de båda sportbilstillverkarna från England och Italien också använt sig av. För att ge en än mer aggressiv offroad-look till bilen ingår även 35 tum stora offroaddäck.

På drak-Wranglern står modellnamnet på kinesiska i guld på framskärmarna, men det mest iögonfallande är den påmålade draken som slingrar sig längs sidorna upp på motorhuven.

Bakom bilen har motivlackerarna varit framme och ritat på en till drake på reservhjulsskyddet samt under huven. Lamporna är av LED-typ i blinkers, dimljusen samt i strålkastarna och i baklyktorna.

Nästan ingen detalj har missats av Jeep som till och med målat reservdäcket.

Den kinesiska marknaden är Jeeps tredje största efter USA och Kanada. Förra året sålde man 22 294 bilar, vilket är en ökning på 81 procent jämfört med 2010. Hittills i år har Jeep sålt 10 477 bilar.

Gulddetaljerna dyker upp även inne i kupén, på ratten, instrumentbrädan, stolarna samt på dörrsidorna. Guld är i Kina inte bara en symbol för välstånd utan färgen och metallen är nära knutet till draken, vilken man alltså firar i år. Enligt kinesisk mytologi förknippas draken med styrka, rikedom och tur.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!