Insigna präglas av böljande mjuka former. Skillnaden kunde inte vara större jämfört med Opel Vectra. Bilen är lång, 4,82 meter. Det är 21 centimeter mer än Vectra.

Opel Insignia mer premium än Vectra

Insigna präglas av böljande mjuka former. Skillnaden kunde inte vara större jämfört med Opel Vectra. Bilen är lång, 4,82 meter. Det är 21 centimeter mer än Vectra.

Karaktären i profilen ges av vecket i sidan. Det börjar vid bakljusen, löper längs karossidan och dyker nedåt i höjd med backspegeln.

Sedanen ser ut som en halvkombi och den riktiga halvkombin ser nästan likadan ut. Dagens Vectra-kombi är en storlastare, Insignia kombi får samma hjulbas och bara några centimeter extra i längd. Caravan, det gamla hederliga Opel-ordet för kombi, byts ut mot Sports Tourer.

Kupédesignen kännetecknas av sammanhållande dekorelement. Det går en list i framrutans överkant och en mellan det mörka och ljusa partiet. På dörrsidan möts linjerna. Det knyter ihop kupén och ger rymdkänsla säger experterna.

Mittkonsolen lutar 30 grader. – Jag hade gärna lutat den mer, men då hade vi inte fått ut cd-skivorna, säger interiördesigner Jochen Werner.

Hastighetsmätaren är graderad som en kronograf. Det ska ge en känsla av den precision som Opel eftersträvar.

Ny front med nytt, större Opel-emblem. Ovanför blixten står det OPEL.

Fabriken ska byggas om under sommaren för att kunna producera Insignia efter sommaren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!