XKR:en rullar på 20-tumsfälgar medan SL 63 AMG nöjer sig med 19-tummare. Trots tunna däck är komforten riktigt bra.

Provkörning av Jaguar XKR Convertible mot Mercedes SL 63 AMG

XKR:en rullar på 20-tumsfälgar medan SL 63 AMG nöjer sig med 19-tummare. Trots tunna däck är komforten riktigt bra.

Posörer vid Poseidon. Att döma av handgesten förefaller havsguden föredra Jaguars organiska form framför SL:s mer brutala uppsyn.

Naturligtvis dricker förarna sina macchiati utan handskar. Macchiato är italienska för fläckad. När det nämns i samband med kaffedrickande är det allt som oftast en kopp espresso som har ”fläckats” med lite skummad mjölk som avses. Eller för att tala klarspråk: kaffe med en skvätt mjölk...

Endast ett fåtal lär registrara de små ventelationsslitsarna på motorhuven som skiljer XKR från de motorsvagare syskonen. Men få kommer att vara oberörda när de hör den vältaliga V8:an.

De snajdiga bromsoken ingår i ”XKR Dynamic Pack” för 55 000 kronor. Förutom Alcon ”R” sexkolvsok ingår även vassare stöddämpare, rappare styrning och ny programvara till motor och växellåda.

Förarhandskar av delikat snitt är en självklarhet i bilar av den här typen.

Ljust poppelträinslag står i bjärt kontrast till det svarta lädret. Det går att byta till mörkare fanér eller aluminiumdekor. Inte alls lika stenhård esign som hos AMG.

Utmärkta rattreglage. Rulla uppåt för att höja volymen, nedåt för att sänka. På den högra rattekern sitter farthållaren som fungerar på samma sätt.

Högtalare från Alpine är standard – lyxigt.

Ny form på strålkastarna är en av årets nyheter på SL. Xenonstrålkastare är standard medan aktivt kurvljus betingar ett pris av 4 500 kronor.

Trångt redan med 6 208 cm3 V8:a. Hur tyskarna lyckas klämma ned tolvan i SL 65 AMG är en gåta.

Flamencoröda AMG-stolar kramar gott om förare och passagerare. Detaljnörd? De yttre friskluftsutblåsens spjäll styrs från reglagen vid mittkonsolen.

Knappraden till vänster om växelväljaren sköter fjädring, antisladd och växellådans växlingsprogram.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!