Nya Ford Kuga, helt nytt utseende.

Provkörning: Ford Kuga 2,0 TDCi 163 hk 4WD Titanium

Nya Ford Kuga, helt nytt utseende.

Nya Ford Kuga

Formgivningen kombinerar vassa karossveck och mycket böljande plåt. Kuga 2 tillverkas i tre fabriker i Kina, USA och Spanien.

Nya Ford Kuga

Nya Ford Kuga

”Intelligent AWD” heter Fords ny­utvecklade fyrhjulsdrift som ­använder elektromekaniska kopplingar till bakaxeln. Beroende på körstil lär sig systemet om fyrhjulsdrivningen ska förladdas extra mycket.

Nya Ford Kuga kan vara akrobatisk om den vill.

Nya Ford Kuga, som sagt.

Hästfolket kan hitta en ny vän i Ford Kuga 2. Dragvikten är hela 2 100 kilo i kombination med TDCi och AWD. Noterbart är att den framhjulsdrivna Ecoboost-bensinaren endast får dra 1 300 kilo. Hedberg har ingen häst men lutar sig gärna mot bilar ...

18-tumsfälgar skodda med 235/50-däck.

Svinga med foten under stötfångare och luckan öppnar eller stänger sig själv.

Större bagageutrymme, nu 456 liter, men endast 40/60-delning av baksätesryggen.

Bättre benutrymme i baksätet tack vare förlängningen av nya Kuga.

Inredningen är som en uppblåst Focus. Grundfunktionerna är lätta att sköta men virrvarret av knappar skulle behöva en uppstädning.

Tvåliters diesel på 140 eller 163 hästkrafter, eller 1,6-liters bensinare med turbo på 150 eller 180 hästkrafter är alternativen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!