Plats 10: Range Rover Evoque. Motivering: Med helt egen stil i format och design sticker Evoque ut ur massan på ett befriande sätt. Känslorna först!

Teknikens Världs Stora Bilpris 2012 (vinnarbilen + övriga finalister)

Plats 10: Range Rover Evoque. Motivering: Med helt egen stil i format och design sticker Evoque ut ur massan på ett befriande sätt. Känslorna först!

Plats 9: BMW 1-serie. Motivering: Delikat, och nästan som en stor bil att köra, erbjuder 1-serie – särskilt med den effektiva 20d-motorn – tajt sportbilskänsla!

Plats 8: Chevrolet Orlando. Motivering: För samma pengar som en småbil köper man en Chevrolet Orlando med plats för sju åkande. Allra bäst givetvis med dieselmaskin, bensinversionen blir surrig i längden.

Plats 7: Mercedes B-klass. Motivering: Tredje generationens kompaktbil från Mercedes-Benz tjusar med "vanligare" uppsyn och fin detaljkänsla. Form och funktion i ett!

Plats 6: Audi A6 Avant. Motivering: Bra kan bli bättre. Audi A6 i Avant-utförande är svårslagen. Lyxbil och vardagsvagn i ett. Lägg gärna till pengar för TDI-maskin och quattrodrivning och du har en riktig drömkärra!

Plats 5: Ford Focus Kombi. Motivering: Ingen behöver mer bil än Ford Focus kombi. Rätt i storlek och laddad med den senaste säkerhetsutrustningen (hämtad från Volvo!).

Plats 4: Porsche 911. Motivering: Orubblig som den ultimata sportbilen regerar Porsche 911 i senaste utgåvan. Vi rekommenderar alla bilälskare en provtur med nya 911!

Plats 3: Hyundai i40 Kombi. Motivering: Hyundais första försök i större mellanklassen imponerar. Kvaliteterna är fin komfort, tillräckliga utrymmen och ett bra pris.

Plats 2: Peugeot 3008 HYbrid4. Motivering: Peugeot 3008 HYbrid4 är fint anpassad för svenskt bilkörande med snål drivlina som även erbjuder fyrhjulsdrift. Med en attraktiv prislapp.

Plats 1: Opel Ampera. Motivering: Det kostar att ligga på topp! Ampera kostar förvisso en slant, men i gengäld erbjuder bilen framtidsteknik redan nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!