Trivsel vid ratten. Instrumentpanelen är redig och skyms inte av ratten. Vagnens ljusa interiörfärger ger ett glatt intryck.

Volvo PV 444 B (1951)

Fronten på den nya modellen är i stort sett densamma som på första modellen. De blanka dekorationerna består dock av polerad aluminium som ju är rostfritt samt förkromat stål. Bakom kylargallrets högra del luftintaget för värmesystemet och friskluften.

Exteriören på B-serien av ”lilla Volvon” har vunnit genom de små detaljer som ändrats. På bilden ovan syns bland annat den nya bakre stötfångaren med plats för nummerplåten. ”Ryktborsten” på taket för blinkande körriktningslampor är också en skojig nyhet på 444 B.

Trivsel vid ratten. Instrumentpanelen är redig och skyms inte av ratten. Vagnens ljusa interiörfärger ger ett glatt intryck.

Motorrummet är väl planerat och det är lätt att komma åt de punkter som har med det rutinmässiga underhållet att göra.

Bagagerummet är ganska stort och man behöver inte plocka ut väskorna för att komma åt reservhjulet som ligger i ett eget fack.

Tekniska data Volvo PV 444 B 1951.

Tekniska data och prestanda Volvo PV 444 B 1951.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!