Alfa Romeos andra suvmodell ska lanseras nästa år men nu har det läckt ut bilder på såväl exetriör som interiör på Tonale.

Under vårens bilsalong i Genève visade Alfa Romeo upp sin andra suvmodell efter Stelvio från 2016. Tonale presenterades förvisso som ett koncept men en produktion verkade inte vara långt borta. Även om man då inte nämnde något om lanseringsdatum hävdar vissa källor den sker redan nästa år.

Läcka Alfa Romeo Tonale

Foto: all.carnews

Vi behöver dock inte vänta så länge för att få se bilen, här presenteras fyra bilder som har läckt ut på instagramkontot all.carnews. Bilderna visar en bil som rimmar väl med konceptet även om en del skillnader går att se.

Strålkastarna har öppnats upp, ”riktiga” ytterbackspeglar har monterats och dörrhandtagen har inte längre en infälld design är saker vi noterar. Större ljuskällor gäller även baktill liksom mer tilltagna veck i plåten vid dess anslutning.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Alfa Romeo Tonale leaked! #alfaromeo #tonale #carnews #alfa #cars #suv #leaked

Ett inlägg delat av All Car News (@all.carnews)

Invändigt har det dock hänt betydligt mer, inte helt ovanligt i förvandlingen från koncept till produktionsbil. Grundlinjerna må var de samma men annars är de i stort sett bara de dubbla bulorna vid instrumentklustret (som på bilden har digitalt snitt) som överlevt liksom de runda fläktutblåsen på sidorna även om de inte har inbyggda displayer.

Tonale bjuder på en del nya grepp invändig och utvändigt men när det gäller den exteriöra designen har man studerat sin historia noga. En hel del kopplingar finns till gamla modeller i linjerna – se galleriet nedan.

Läcka Alfa Romeo Tonale

Foto: all.carnews

Inte bara till formerna blir Tonale lite av en pionjär för märket – modellen blir den första från Alfa med laddhybridteknik. Tekniken i övrigt under skalet går det bara att spekulera i. Vissa källor hävdar att plattformen ska delas med Jeep Renegade och Fiat 500X. Den först nämnda har redan presenterats som laddhybrid.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer