Foto: Teknikens Värld

Så renoverar du bilens strålkastare

Salt, avfettning, UV-strålning och flygande skräp sliter på strålkastarglasen, ger dåligt ljus och ett trist intryck. Så här renoverar du dina strålkastare för några hundralappar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Slitna gulnade strålkastare ser inte bara trist ut, du kan även få anmärkning hos Bilprovningen om de anses vara i så dåligt skick att de kan vara trafikfarliga på grund av att ljusbilden blir fel eller för svag. Att byta ut hela strålkastarinsatsen kan kosta flera tusenlappar per sida men det finns en avsevärt mycket billigare och enklare väg där du inte ens behöver montera bort strålkastaren. Helt enkelt genom att våtslipa och polera plasten så den återfår sin forna glans.
På just min Porsche 911 är det föredömligt enkelt att plocka bort strålkastaren med ett tillhörande verktyg vilket underlättar arbetet en del, men på foto-Glenns Renault Megane är det lite mer omständigt så vi maskerar arbetsområdet på plats.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!