Fick böter för att dimljusen var på

Är det inte lite förlegat med förbud mot påslagna dimljus i kombination med halvljus? Teknikens Världs trafikexpert Ruben Börjesson benar ut vad som är tillåtet och inte tillåtet samt vad som bör göras.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hejsan.

Blev en kväll stoppad av polisen och fick en trevlig liten bot i julklapp. Nej, ingen fortkörning, och ja, jag hade bältet på mig som alltid. Fick en bot för att jag körde med halvljus och dimljus. När är det dags att ta bort den förseelsen ur straffregistret? Alla moderna bilar har ju dimljus nu för tiden och handen på hjärtat hur ofta är det dimmigt ute. Jag kör nästan alltid kvällstid med dimljusen påslagna speciellt så här års när det är så mörkt innan snön kommer. Jag upplever att jag ser gångtrafikanter, djur och annat jag inte vill köra på bättre när dimljusen är på. Jag håller med om att vissa bilar har väl starka dimljus så man blir bländad men inte så jag störs nämnvärt. I Tyskland är det ju tillåtet. Är det inte dags att ta bort den boten? Det var ju ”bara” 500 kronor men ändå surt så här i juletider.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!