Foto: Fri användning inom Vägverket Fri användning in

Hur kör man om säkert på 2+1-väg?

Hur ska man egentligen bete sig vid omkörning på så kallad 2+1-väg? Vår trafikexpert Ruben Börjesson ger ett tudelat svar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hej experter! Har nu varit ute i semestertrafiken för första gången i sommar och slås av hur många missköter sig vid omkörningarna på så kallad 2+1-väg. Jag tycker att man ska trycka på ordentligt när omkörningen görs och även efter att bilen passerats så att den som ligger bakom har någonstans att ta vägen.

Det kan göra att jag kör några km/h för fort vid passeringstillfället eftersom många bilister ökar hastigheten vid dubbelfiligt för att sedan sänka vid enfiligt. Men jag gör hellre så än att ligga som en bromskloss så att bilarna bakom hamnar på mellan­hand. Hur tycker ni jag ska göra för att det ska bli så trafiksäkert som möjligt?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!