Foto: Google Maps

Vad gäller i denna korsning?

En korsning som inte ser helt genomtänkt ut, så hur ska man tänka som bilist? Teknikens Världs trafikexpert reder ut knepigheterna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hej Ruben. Har läst Teknikens Världs så länge jag kan minnas och tycker jag har rätt bra koll på trafikreglerna. För ca 1 år sen flyttade jag till ett nytt område med en fyrvägskorsning utan några skyltar eller markeringar för väjningsplikt. Normalt hade detta ju inneburit högerregeln. Men så har man målat linjer i vägbanan, se bild. Så vad gäller då? Är det fortfarande högerregeln eller vem skall lämna företräde för vem? Jag skulle tolka det som att linjerna styr och därmed så skall C alltid lämna företräde samt A och D om de skall till C då de korsar linjen (givet att min tolkning stämmer). Om det är rätt vad händer då med följande scenarios?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!