Varför kör rånare alltid Audi?

Hur kommer det sig att rånare väljer Audi som flyktbil? Är det för premiumkänslan eller är de mer lättstulna? Teknikens Världs experter reder ut frågetecknen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den senaste tiden har det varit ett par mycket grova rån som uppmärksammats i media. Rånarna har haft Audi som flyktbilar. Finns det några förklaringar till rånarnas bilval. Är Audi särskilt lättstulna?

Som ägare till en svart A3 quattro riskerar man snart att tas för en presumtiv rånare.

/Matz Hjert, Eksjö

Svar:

Hej, vid det senaste rånet anmälde rånaren själv bilen stulen strax efter rånet. Bilen var alltså en av rånarnas. Moderna bilar går inte att stjäla utan nyckel. Men byter man kablage till stöldskyddet så kan man starta bilen och åka. Det var BMW X5 som först råkade ut för den typen av stölder i Sverige. Det är välplanerade stölder där bilen säljs eller byter identitet, ofta med en skrotad amerikansk bil. Audi är inte speciellt lättstulna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!