Foto: gdbaker

Verkstadens bekymmer ska inte drabba dig!

Om verkstaden drar ut på tiden, ska det då drabba dig? Läs vad vår expert rekommenderar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hej!

Jag har en leasad bil som jag krockat. Hyrbil ingick inte i försäkringen eftersom jag inte hade lagt till det, men har lagt till det efter olyckan. Jag lämnade in bilen hos skadeverkstad 18 februari och de sa att jag skulle få bilen 17 mars, sen ändrade de till 22 mars, sen 24 mars sen, sen 1 april, sen 8 april, och nu till 15 april. När man ringer dem säger de ”vi tror den är klar den här dagen men vi kan inte lova något, vi hör av oss”, vilket de gjort i två månader. De är nu alltså försenade en månad och jag undrar om jag har rätt till ersättning eller hyrbil eftersom jag betalar 5 000 i månaden för leasing även när bilen är på verkstaden. Tack på förhand.

Vikram Singh

Svar:

Hej Vikram.

Tråkigt att din bil inte blir klar som verkstaden utlovat. Som du skriver så hade du inte hyrbil som del i din försäkringsersättning och därför kan du inte kräva detta.

Vad som slår mig när jag läser ditt brev är att verkstaden verkar ha problem med något, eftersom de skjuter fram leveransdagen flera gånger. Detta problem kanske inte skall drabba dig, i vart fall inte ekonomiskt. Ta reda på från några andra verkstäder vilken tid det normalt bedöms ta att laga den skada du har haft på din bil. Är denna tid en månad (eller mindre) och du nu väntat i två månader så skall du reklamera till försäkringsbolaget och verkstaden. Du skall visa att verkstaden dragit ut på tiden mer än brukligt och begära kompensation för detta. Skriv ett mail till din försäkringshandläggare om detta och ring honom sedan. Gör samma sak med verkstaden. Med stor sannolikhet bör du då få tillgång till en lånebil/hyrbil eller annan kompensation.

Här kan du läsa fler svar från våra experter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!