080118-fisker-karma

Bilsalongen i Detroit 2008

Fisker Karma – renlevnadshybriden 

Fyndigt namn danske Henrik Fisker har satt på sin skapelse – Karma – med tanke på att det handlar om en bil med noll utsläpp. Den långa sportbilen har hybridteknik som får bilen att spurta till 100 km/h på sex sekunder.

Läs mer

Hyundai Genesis – lyx för liten peng

Hyundai Genesis, koreanernas nya lyxbil, har redan begått sin premiär i Korea i slutet av december. Nu har även världspremiären klarats av – i Detroit förstås.

Läs mer

Spritglad F430 Spider visas i Detroit

Nu kan även Ferrari-älskaren köra med något renare samvete. Ferraris nyhet i Detroit är en etanoldriven F430 Spider. Med E85 i tanken blir italienaren fem procent snålare och tio hästkrafter starkare.

Läs mer

Toyota hänger på crossover-trenden

Crossover-bilar kommer starkt och nu tänker Toyota hänga på trenden med nya Venza. Uppgifter säger att den 4,8 meter långa bilen inte når Europa, aldrig någonsin.

Läs mer

Dodge visar upp sin grönaste sida

Zeo står för Zero Emission Operation, alltså är Dodge Zeo en bil med noll utsläpp. Detta är möjligt eftersom den fyrsitsiga bilen är helt eldriven. Att den också har läckra futuristiska former gör inte saken sämre.

Läs mer

PREMIÄR: Land Rover LRX Hybrid

I december blev Land Rover LRX officiell, först genom att bilder på bilen läckte ut, sedan genom en officiell pressrelease. Nu har dieselhybrid-suven även genomgått sin publika premiär i Detroit.

Läs mer

Premiär för Mitsubishi Concept-RA

I slutet av november kunde vi visa upp ett gäng skisser på något som ser ut att kunna vara en ny Mitsubishi Eclipse. Konceptet heter Concept-RA och begick sin premiär på Detroitsalongen.

Läs mer

Toyota ska bli ännu grönare

Toyota satsar stenhårt på sin gröna image. Vid en pressträff i Detroit meddelades att stora satsningar ska göras på miljöområdet. Bland annat ska två helt nya hybridmodeller visas vid nästa års Detroitsalong.

Läs mer

Saab 9-4X BioPower – bildgalleri

I går var det officiell världspremiär av Saabs nya suv 9-4X. Nu kan du som är intresserad av bilen njuta av hela 35 bilder och så klart läsa om den också.

Läs mer

Mazda Furai – bilder och video

Nya Mazda Furai är inte bara ett sportbilskoncept som körs på 100-procentig etanol, utan också en testbil där Mazda testar olika designelement, material och tekniska lösningar.

Läs mer

OFFICIELL: Audi R8 V12 TDI Concept

Den R8 som visas upp på Detroitsalongen är enligt Audi en revolution – det är den första tolvcylindriga dieselmotorn som placerats i en supersportbil för gatbruk.

Läs mer

Direktrapport från Detroitsalongen

Vår utsände David Lilja har levererat oss en första rapport med upplevelserna från första pressdagen på bilsalongen i Detroit. Mest tänkvärt är att pick-uper fortfarande verkar större än miljöbilar, men att sistnämnda ändå har fått gehör hos Detroits tre stora. Dessutom har David nu provsuttit nya Saab 9-4X.

Läs mer

PREMIÄR: Volkswagen Passat CC

Nu har världspremiären av Volkswagen Passat CC ägt rum, en bil som den senaste tiden varit en av de hetare bland spionfotograferna. Bilen är tänkt att erbjuda samma linjer som Mercedes CLS, men till ett betydligt lägre pris.

Läs mer

Lexus LF-A Roadster visas upp i Detroit

Uppgifterna om konceptmodellen Lexus LF-A Roadster är fortfarande knapphändiga. I går visades den upp på bilsalongen i Detroit. I dag kan du se bilder på den nya modellen som förhoppningsvis blir verklighet.

Läs mer

Mercedes GLK för innerstan

Mercedes GLK Freeside Concept visades i helgen på Detroitsalongen. Samtidigt visades dess, hittills okända syskon – Townside. Townside är något så paradoxalt som en terrängbil byggd för storstadens gator.

Läs mer

Mazda RX-8 uppdateras och vässas

Det är fem år sedan Mazda RX-8 lanserades och alltså dags för en ansiktslyftning för att hänga med några år till. I samband med uppdateringen kommer också en vassare RS-version.

Läs mer

OFFICIELL: Audi TTS

Nu är den här, nya toppmodellen av Audi TT som berikats med ett S, alltså TTS. Det innebär sportigare chassisättning och mer krut under huven, hela 272 hästkrafter. Till sommaren finns den att köpa.

Läs mer

Med BMW M5 i sikte

På den stundande mässan i Detroit kommer Cadillac att visa prestandaversionen av CTS. Med en V8 på 6,2 liter och 550 hästkrafter ska CTS-V ge de tyska bestarna en ordentlig match.

Läs mer

VIDEO: Audi R8 V12 TDI

Nu finns den på film, Audi R8 V12 TDI, vilket vi får nöja oss med än så länge då det inte finns några officiella bilder på bilen.

Läs mer

Ny konceptmodell från Hummer

På bilsalongen i Detroit har Hummer för avsikt av visa upp sin nya konceptmodell HX. Redan idag kan vi visa bilder på den häftiga terrängbilen här.

Läs mer

Saab 9-4X avslöjad!

Det var tänkt att nya Saab 9-4X skulle begå sin premiär på Detroitsalongen i nästa vecka. Så blir inte fallet då bilder på bilen med tvåliters E85-motor läckt ut på Internet.

Läs mer

R8 med dieselknatter

På bilsalongen i Detroit kommer Audi att visa upp ett koncept på R8 med en dieselslukande V12-motor. Med 500 hk och 1 000 Nm kan R8 V12 TDI bli den första dieseldrivna supersportbilen.

Läs mer

Första bilden på nya Camaro

På Detroitsalongen ska Chevrolet avtäcka femte generationens Camaro. Men redan nu fiskar företaget efter publicitet genom att släppa en ”spionbild” på bilen – helt utan kamouflage.

Läs mer

Ny X3-utmanare – Mercedes GLK:::med snål Bluetec-teknik

Den är inte helt officiell ännu, nya Mercedes GLK, men de första officiella bilderna är nu släppta. GLK har premiär på Detroitsalongen och då med en ny snål Bluetec-diesel längst fram.

Läs mer

Corvette ZR1 – monstret är nu officiellt

Snacket om Corvette ZR1 har de senaste månaderna varit hett och nu valde GM att presentera monstret för alla muskelbilstokiga. ZR1 är så mycket vassare än Z06 med bland annat 620 hästar under huven – minst!

Läs mer

OFFICIELL: BMW X6

BMW:s första SAC – Sports Activity Coupé – är nu officiell. X6, som är modellbeteckningen, kombinerar det bästa från två världar – flexibiliteten hos BMW:s X-modeller med elegansen hos en stor BMW-coupé.

Läs mer

Nya Mitsubishi Eclipse?

I januari drar den gigantiska bilmässan i Detroit igång. Då har Mitsubishi för avsikt att visa upp den nya konceptmodellen Concept-RA . Redan idag kan vi visa skisser på modellen här.

Läs mer

 

NAIAS - Bilsalongen i Detroit 2008

Bilsalongen i Detroit är årets stora bilhändelse i USA. Här kan du läsa alla nyheter vi skrivit om från salongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!