090119-Lincoln Concept C MKT

Bilsalongen i Detroit 2009

Lincoln Cr framåt

Konceptbilen C och familjekärran MKT är två av Lincolns bidrag till utställningen i USA. Hans Hedberg spanade in dem på lite närmare håll när han var på Detroitsalongen under förra veckan.

Läs mer

Fisker Karma har tappat sitt tak

Jämsides med plug in-hybriden Karma visar Fisker Automotive ytterligare en nyhet på Detroitsalongen. Nyheten är att den fyrsitsiga sedanmodellen har förvandlats till plåtcabriolet med böljande former och plats för fyra.

Läs mer

Smart som elbil nästa år

Redan miljöklassade Smart Fortwo är på väg att bli ännu snällare mot miljön. Smarts USA-chef David Schembri avslöjade på Detroitsalongen att en helt eldriven Smart Fortwo ska börja tillverkas redan 2010.

Läs mer

Buick LaCrosse – Saab 9-5-kusinen

:red:BILDER & FILMER:/red: Lacrosse räknas som en av de absoluta snabbaste bollsporterna i världen. Men den stora amerikanaren har inte speciellt mycket likheter med sporten. Däremot har den mer gemensamt med kommande Saab 9-5.

Läs mer

Chrysler 200C EV:::– kommer kanske, kanske inte

:red:14 BILDER + FILM:/red: I Detroit visar Chrysler upp 200C EV som är av samma typ som Chevrolet Volt, det vill säga eldrift med en bensinhjälpmotor som förlänger räckvidden väsentligt. Alltså borde den egentligen heta 200C E-REV (Extended-Range Electric Vehicle). Kan denna vara en del av Chryslers räddningsplanka?

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Toyota Prius

:red:40 BILDER + FILM:/red: Tredje generationen Toyota Prius avtäcktas i Detroit i går. Med i stort sett en helt nyutvecklad drivlina kallar Toyota den för den nya ”50-miles-per-gallon-bilen”, det vill säga 0,47 liter per mil-bilen.

Läs mer

Dodge Circuit EV – enkel utveckling

:red:MED FILM:/red: Det nästan kryllar av elbilar på Detroitsalongen. En av dem är lilla Lotus-liknande Dodge Circuit EV. Topprestanda och lång räckvidd låter bra, att den antagligen aldrig förverkligas för gemene man låter sämre.

Läs mer

HS 250h är Lexus renaste :::– inte för européer

På Detroitsalongen visar Lexus sin snålaste hybrid hittills. Nya HS 250h är den första så kallade dedikerade hybriden från Lexus. Vi européer får dock vända blicken någon annanstans. Pappa Toyota säger nej till en Europalansering.

Läs mer

Här är bilen som ska rädda Ford

Här är bilen som ska få Ford på fötter. När den första Taurus-modellen visades på 1980-talet blev den en milstolpe för amerikansk bilindustri. 2009 års Taurus har enorm press på sig – bilen måste bli en försäljningssuccé.

Läs mer

Smygtitt på nästa Subaru Legacy

:red:28 BILDER + FILM:/red: Subaru, ett av få märken som tog kliv framåt i försäljningsstatistiken förra året, visar just nu upp sin Legacy Concept på Detroitsalongen. Konceptbilen sägs vara en fingervisning om vad vi har att vänta oss av nästa generation Legacy, som bland annat vuxit på alla ledder.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Mercedes E-klass

:red:46 BILDER + 2 FILMER:/red: Nu, efter fem års utveckling, har täcket fallit av nya Mercedes E-klass under premiärvisningen på bilsalongen i Detroit. Förutom att den nya generationen bjuder på mer teknik, miljömedvetenhet och annat, så bjuder den också på en lägre instegsprislapp än för förra generationen.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Honda Insight

Efter ett flertal läckor är det nu dags för Honda Insight att visa upp sig officiellt. På den stora salongen i Detroit visar Honda en hybrid som ska bli billigare än alla konkurrenter.

Läs mer

:red:PREMIÄRVISAD::/red: Volvo S60 Concept

På Detroitsalongen avslöjade nyss Volvos näst högste chef Steven Armstrong att de tänker bygga en helt ny mindre modell i Göteborg med start 2010. Glädjande nyheter mitt bland alla dystra besked.

Läs mer

Ny mindre Volvo ämnad för Torslanda

På Detroitsalongen avslöjade nyss Volvos näst högste chef Steven Armstrong att de tänker bygga en helt ny mindre modell i Göteborg med start 2010. Glädjande nyheter mitt bland alla dystra besked.

Läs mer

Converj – Cadillac coupérar Volt

Bilsalongen i Detroit kan mycket väl bli en av de viktigaste i GM:s historia, och det sparas inte på krutet. Förutom de nya modellerna Equinox, SRX och LaCrosse visas även Converj – ett coupékoncept baserat på Chevrolet Volt.

Läs mer

Volkswagen Concept BlueSport:::– det bästa av två världar

Sportiga miljöbilar är ett begrepp som i stort sett är helt främmande för oss. Men det tänker Volkswagen ändra på nu när de i Detroit visar upp Concept BlueSport, en ”dieselroadster” med 180 hästar, förbrukning på 0,43 l/mil och utsläpp på 113 g/km.

Läs mer

Showen är i gång!

Detroits bilsalong har dragit igång i dag och Teknikens Världs Hans Hedberg är på plats. Här är hans rapport från de första avverkade premiärerna och lite vid sidan om – från det ödsliga bilhandlardistriktet norr om staden.

Läs mer

:red:OFFICIELL:/red: Audi A7 Sportback Concept

Timmarna före öppnandet av en bilsalong betyder smaskig information och bilder som läcker ut. Här har vi ännu en bil som gått den vägen – Audi A7 Sportback Concept som ska visas i Detroit alldeles strax.

Läs mer

Jaguar XFR – 517 hk i jakten på tyskarna

Det har knappt gått två veckor sedan Jaguar visade upp en ny vass dieselversion av XF. Nu är det dags igen, denna gång dock en vass bensinare – XFR. Med V8-muskler och 517 hästkrafter tänker den göra livet surt för de tyska konkurrenterna.

Läs mer

Honda Insight avslöjad igen

Tack vare Hondas officiella magasin i Belgien behöver vi inte vänta på de tekniska specifikationerna för nya Insight. Redan nu får vi veta hur Insight fungerar, hur mycket den drar och hur mycket den släpper ut.

Läs mer

:red:BILD/INFO-LÄCKA:/red: Mercedes E-klass

Vi har redan sett hur nya Mercedes E-klass ser ut på utsidan tack vare läckta bilder. Nu har det dykt upp fler bilder som visar modellen från insidan samt de olika designversionerna. Och som bonus har all fakta om alla motoralternativ också poppat upp.

Läs mer

Bentley Continental GTC Speed:::– lyxcabben ökar farten

Speed är efternamnet som kännetecknar extra fartig karaktär hos ett par Bentley-modeller, nämligen GT Speed och Flying Spur Speed. Nu kompletteras duon av en tredje broder – öppna GTC Speed som därmed går om Azure T som snabbaste öppna Bentleyn.

Läs mer

Honda Insight visar upp sig

Hondas upphaussade hybrid Insight har hittills varit en skygg bil. En ynka bild på den färdiga Insight lyckades leta sig ut på webben strax före jul. Nu har dock Hondas pressavdelning läckt rejält: hela 20 färska bilder visar en Insight i fin form.

Läs mer

Fisker Karma S:::– plug in-hybriden tappar taket

När Detroit-salongen öppnar nästa vecka är det inte bara en produktionsklar Karma som kommer att stå i Fiskers monter. Fyradörrarssedanen Karma får sällskap av en hittills okänd bil – Karma S.

Läs mer

Cadillac SRX officiell:::– smygtitt på Saab 9-4X

Nu är Cadillac SRX officiell, i lagom tid inför Detroitsalongen. Bilen i sig kanske inte är så intressant sett ur svensk synvinkel, men tekniskt är den högintressant då den delar det mesta med kommande Saab 9-4X.

Läs mer

Ford Shelby GT500:::– nya muskler i klassiskt jänkeformat

På årets första dag tog Ford tillfället i akt att presentera värstingen av nya Ford Mustang – Shelby GT500. 5,4-litersåttan har fått mer muskler, 547 hk och 691 Nm för att vara exakt, samtidigt som bilen i övrigt har finslipats för att förhöja förarens intima stunder med kärran.

Läs mer

Ny video med nya Prius i huvudrollen

För en dryg månad sedan kom ett par taskiga videosnuttar som visade nya Toyota Prius lite mer än vad vi tidigare hade sett. Nu har det kommit ytterligare en video i samma genre.

Läs mer

Maserati Quattroporte Sport GT S

Maseratis sportlyxlimpa Quattroporte ska nu bli ännu sportigare. Med tillägget Sport GT S får Quattroporte 33 nya hästkrafter och en hel del andra pulshöjande uppgraderingar.

Läs mer

SLR Stirling Moss – slutet på sagan

Nu visas bilen som markerar slutet på förhållandet mellan Mercedes och McLaren. SLR Stirling Moss är dessutom en hyllning till 1950-talets 300 SLR och dess förare Sir Stirling Moss. Vad är det då för bil? Jo, en bil som klarar sig utan vare sig tak eller vindruta i 350 km/h.

Läs mer

BYD först ut med plug in-hybrid

Kinesiska biltillverkaren BYD ser ut att ha vunnit plug in-hybrid-racet. Hittills har det mest handlat om Chevrolet Volt. Men Volt ser nu ut att ha blivit ordentligt omsprungen av den kinesiska plug in-hybriden BYD F3 DM. 

Läs mer

Subaru Legacy Concept till Detroit

Modellnamnet Legacy fyller 20 år och det firas med en konceptbil på Detroitsalongen 2009 som fingervisar om modellens framtid.

Läs mer

Heta Volvo S60 Concept

Nästa generation Volvo S60 har smygvisats i två omgångar – först en illustration på mittkonsolen, sedan en silhuettbild på exteriören. I dag är det världspremiär på nätet för S60 Concept i sin helhet. Säljstart för nästa S60 är någon gång under 2010.

Läs mer

Audi A7 Concept åker till Detroit

Audi satsar stort på den kommande bilsalongen i Detroit. Förutom värstingen R8 V10 är det nu även bestämt att den efterlängtade fyradörrarscoupén A7 ska visas som koncept i Detroit.

Läs mer

Nya BMW Z4 redo för våren

Om knappt en månad visas nya BMW Z4 på bilsalongen i Detroit. Men som en tidig julklapp får vi redan nu se bilen i dess fulla prakt. Den stora nyheten är att cabben förvandlas till en coupé på 20 sekunder.

Läs mer

Mercedes BlueZero:::– nästa A- och B-klass?

Till skillnad från många andra har Mercedes inga planer på att överge bilsalongen i Detroit i januari. I ställer gör de en rejäl satsning och visar tre miljövänliga koncept, varav ett är en förhandstitt på nästa generation A- och B-klass.

Läs mer

Ford Focus RS avtäckt

Ford har nu slutligen dragit täcket av den produktionsfärdiga Focus RS. I Focus RS får Volvos turbofemma verkligen ge allt den har. Ford plockar ut hela 300 hästkrafter, vilket ger en 0-100 km/h-tid på 5,9 sekunder.

Läs mer

Mini E förebådar el-framtiden

Hans Hedberg är på plats i BMWs hemstad München och kör nya experimentbilen Mini E.

Läs mer

Nya Mercedes E-klass avslöjad

Nu har det hänt igen. Officiella bilder på en ny bil har läckt ut i förtid. Den här gången är det nya Mercedes E-klass som begår internetpremiär ett par veckor för tidigt. Nu ser vi för första gången det nya kantiga formspråket utan maskering.

Läs mer

Audi R8 V10 äntligen här

Audi R8 har hyllats av en enig motorpress världen över. Det enda minuset har varit V8-motorn som ansetts för klen. Nu ger Audi kritikerna svar på tal. Här är R8 V10 5,2 FSI quattro, med 525 hästkrafter och 530 Nm!

Läs mer

Honda Insight – första bilden

Hybridernas krig är på väg att bryta ut. Under kommande vår lanserar Honda och Toyota sina nya hybridbilar Insight och Prius. Nu spänner Honda musklerna och visar den första bilden på en produktionsfärdig Insight.

Läs mer

Audi A5/S5 Cabriolet äntligen här!

Nya Audi A5/S5 Cabriolet har lyckats hålla sig hemlig länge. Ett par dåliga spionbilder är allt vi har fått se hittills, men nu är den officiell med 180 till 333 hästkrafter att rufsa håret med.

Läs mer

 

Detroitsalongen 2009

Bilsalongen i Detroit är årets stora bilhändelse i USA och i år, 2009, känns den extra viktig med tanke på krisen i bilbranschen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!