100113-BYD E6 elbil kina

Bilsalongen i Detroit 2010

Elektrisk crossover från Kina

Det är inte enbart amerikanska, europeiska, koreanska och japanska bilar på Detroitsalongen. Även kineserna har vågat sig dit och en av dem är BYD Auto som visar upp E6 – en crossover med ren eldrift. Bilen ska lanseras i USA senare i år.

Läs mer

Fiat försöker med Chrysler Delta

I Chrysler-montern lyser de intressanta nyheterna med sin frånvaro. Däremot visar Fiat sin makt över Chrysler genom att fylla montern med sina bilar. Vi hittar bland annat en Lancia Delta märkt som en Chrysler.

Läs mer

XTS är Cadillacs nya flaggskepp

Cadillacs stora nyhet på hemmaplan i Detroit är det stora XTS-konceptet. XTS Platinum Concept är en nästan färdig plug in-hybrid som ska ta över flaggskeppsrollen efter STS och DTS.

Läs mer

GMC:s minsta hittills

Den amerikanska bilmarknaden är inte vad den en gång var. Traditionellt storväxta GMC visar nu sin minsta bil hittills. GMC Granite ska utmana i segmentet som bland annat utgörs av Scion xB och Kia Soul.

Läs mer

Skulptur visar nästa Mercedes CLS

På Detroitsalongen visar Mercedes, vid sidan om deras huvudnummer E-klass Cabriolet, ett något annorlunda ”objekt”. Skulpturen sägs vara en förhandstitt på nästa generation CLS och Mercedes nya formspråk.

Läs mer

Tuffa Mazda 2-koncept i Detroit

Det var för snart tre år sedan som vi i Europa fick ta del av senaste generationen Mazda 2, en bil som rönt stor uppmärksamhet, inte minst i Teknikens Värld. Snart är det dags för USA-lansering av den lilla lättviktaren och därför visar man nu upp tre tuffa koncept av ”tvåan” i Detroit.

Läs mer

FT-CH – Prius får tillökning

Prius-namnet ska utvidgas. Konceptbilen FT-CH är första titten på en ny fyrsitsig ungdomshybrid som kommer nästa år. Toyota avslöjar samtidigt en rejäl framtidssatsning på hybridbilar.

Läs mer

Hondas sporthybrid CR-Z äntligen här

Honda har vänt blicken bakåt för att ta fram nya CR-Z. Honda presenterar den som världens första hybridsportbil. Mer konkret kan sägas att CR-Z är en nytolkning av gamla CR-X, utrustad med modern hybridteknik och manuell växellåda.

Läs mer

VW NCC – ny kompakt hybridcoupé

Nej, det är inte en konceptbil framtagen av Volkswagen i samarbete med det svenska byggbolaget. I stället handlar det om en ny hybridcoupé som kombinerar en bensinmotor med en elmotor och förbrukar 0,42 liter per mil. Samtidigt bjuder den på trevlig prestanda.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Audis nya elsportbil

Audis ledord inför bilsalongen i Detroit har varit tydligt – downsizing. På den stora mässan i väst visar Audi en ny version av sitt elsportkoncept. Nya e-tron är till och med mindre än TT och den ska visa hur en liten sportbil under R8 kan se ut.

Läs mer

Positivt tänkande mitt i krisen

:red:DIREKT FRÅN DETROITSALONGEN::/red: Jämfört med förra årets Detroitsalong råder eufori. De flesta tillverkare blickar storögt framåt med fler trevliga smällkarameller till nyheter.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Ford Focus

I dag drar den stora bilsalongen i Detroit igång och en av de absolut största premiärerna på utställningsgolvet är nya Ford Focus – tredje generationen. Med ny tuff paketering ska nya Focus börja säljas i början av 2011.

Läs mer

Heta Chevrolet RS till Detroit

När nya Chevrolet Aveo lanseras nästa år ska den inte ta efter sin föregångares anonyma design. På Detroitsalongen får vi en försmak på nya, tuffa Aveo som ska utmana Fiesta, 500 och Polo. Vågar vi hoppas på en hetlevrad RS-version?

Läs mer

Buick Regal GS – inte lika het

Hetlevrade Opel Insignia OPC har letat sig över Atlanten. Men på resan har den tappat sin potenta V6-motor på 325 hästkrafter. Väl på plats i USA har den bytt namn till Buick Regal GS och plockat upp en fyrcylindrig turbomotor.

Läs mer

Snabba Cadillac CTS-V Coupé

Cadillac CTS-V har visat sig vara en hårdknäckt nöt för de tyska prestandasedanerna. Nu har den snabba amerikanen förvandlats till en elegant coupé men den storfotade V8-motorn är fortfarande precis lika monstruös.

Läs mer

Cadillac visar nytt koncept i Detroit

Med alla nyheter om misslyckade försäljningar glömmer man nästan bort att GM-koncernen har nya bilmodeller på gång. Cadillac visar nu en bild på ett helt nytt koncept inför Detroitsalongen. Frågan är bara vad det är för bil.

Läs mer

Mustang GT får ny V8 med 412 hk:::– välförtjänta muskler

Ford Mustang GT är tänkt att vara en amerikansk muskelbil, men med 315 hästkrafter hämtade ur 4,6 liter V8 får den anses vara aningen klen. Konkurrenterna har långt fler hästar under huven. Men nästa år får Mustang GT ny maskin på 5,0 liter och 412 hästkrafter.

Läs mer

BMW Concept ActiveE till Detroit

BMW:s elbilssatsning har gått in i nästa fas. Efter testerna med den eldrivna Minin har turen kommit till BMW 1-serie. Concept ActiveE är mer avancerad, mer lik en vanlig bil och snart kan den finnas på vägarna.

Läs mer

Mini Beachcomber Concept

Nästa år lanserar Mini en suv/crossover baserad på Clubman. Som ett litet smakprov på den visar den BMW-ägda biltillverkaren upp ytterligare ett koncept i crossoverstil på Detroitsalongen om en månad – Beachcomber Concept.

Läs mer

Mercedes E-klass Cabriolet:::– officiella bilder

Nu är det dags för Mercedes E-klass Cabriolet. Även om det inte rör sig om ett fullmatat pressläpp så har i alla fall de officiella bilderna nu skickats ut. Försäljningen startar den 10 januari nästa år.

Läs mer

Toyota lockar med ny hybrid i Detroit

Hybridjätten nummer ett kan vara på väg att lansera en ny hybridmodell. Toyota ger nu en liten förhandstitt på ett hybridkoncept som ska visas i Detroit i januari.

Läs mer

BMW Z4 sDrive35is – nästan Z4 M

Nästan som en Z4 M. Så sammanfattar man bäst bilen med det krångliga namnet Z4 sDrive35is. Någon riktig M-version är den inte, men 34 extra hästar, 0-100 km/h på 4,7 sekunder och oförändrad förbrukning får väl räcka.

Läs mer

Ford S-Max och Galaxy facelift 2010 avslöjade

Nu när lillebrorsan C-Max har kommit i helt ny kostym vill inte storebröderna S-Max och Galaxy vara mycket sämre. Syftar alltså på att dessa båda Ford-modeller genomgår en ansiktslyftning inför nästa år. Nu har bilderna läckt ut på nätet.

Läs mer

Ford Fiesta på amerikanska

Ford Fiesta fortsätter att skörda framgångar världen över. Lilla Fiesta är en av världens riktiga storsäljare, trots att USA ännu inte har fått tillgång till bilen. Det blir det ändring på nu när Ford tar avstamp mot sin bränslesnåla framtid.

Läs mer

Cadillac CTS Coupé på film

I förra veckan föll skynket av sprillans nya Cadillac CTS Coupé, eller... den premiärvisades här på Internet i alla fall. I övermorgon börjar LA Auto Show där den riktiga premiären äger rum, och som en liten aptitretare har GM släppt en video där man både får se och höra det nya jänkejärnet.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Audi A8

Så har då en ny generation Audi A8 sett dagens ljus. Premiären ägde rum i soliga Miami och vår David Lilja var på plats för att känna och klämma på nyheten som är förvillande lik lillebror A4. Två V8-maskiner, en för bensin och en för diesel, kommer inledningsvis. Senare kommer en dieselsexa som säger nöja sig med 0,6 l/mil och 159 g/km.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya BMW 5-serie

I dag förpassas BMW 5-serie generation E60 till historien i och med att nya 5-serie, med ”e-kod” F10, för bara några minuter sedan begick sin världspremiär. Nya slankare former och körgladare chassi lär göra nya ”femman” till ett allvarligt hot mot konkurrenterna i familjebilsklassen med premiumtouch.

Läs mer

Cadillac CTS Coupé tar sig ton

Cadillac CTS Coupé i produktionsutförande är nu officiellt presenterad. Med en V6-motor på 3,6 liter, 309 hästkrafter och ett finlirande chassi kan den kanske ge de europeiska motsvarigheterna en rejäl match om kunderna. Speciellt när CTS-V-versionen med 564 hästkrafter kommer...

Läs mer

Buick Regal:::– amerikan född på autobahn

Här är GM:s botemedel mot krisen – Opel Ins… förlåt, Buick Regal! Med europeiska anor och fyrcylindriga motorer ska den helt nya Buicken sätta fart på försäljningen och locka till sig yngre köpare.

Läs mer

 

Detroitsalongen 2010

Bilsalongen i Detroit är årets stora bilhändelse i USA. I år, 2010, kan man förmoda att den är lite mer sansad i och med den ekonomiska svacka som världen befinner sig i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!