Chrysler 300C blir hybrid

Chrysler 300C står just nu på bilsalongen i Detroit och visar upp sig i sin nya skrud. Vad vi inte känt till tidigare är att 300C ska få hybriddrivlina. 2013 ska hybridversionen lanseras.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Mindre och snålare Prius

Toyotas Prius-utbud växer på alla ledder. På Detroitsalongen visar Toyota inte bara den stora Prius V utan även Prius C – en konceptbil som ska sättas i produktion redan nästa år.

Toyotas hybridfamilj fortsätter att växa

Läs mer

”En naken kvinna på stranden”

Nästa generation Dodge Viper ska bli ”dösnygg” och locka kunder från såväl Porsche som Corvette. Det säger Chryslers designchef Ralph Gilles.

Läs mer

Mini Paceman sätts i produktion

Mini-familjen utökas ännu en gång. Vid premiärvisningen av konceptbilen Paceman på Detroitsalongen passade BMW-toppen Ian Robertson på att meddela att Paceman ska bli Minis sjunde modell.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Hyundai Curb

Hyundai satsar stort på bilsalongen i Detroit. Förutom världspremiären för Veloster är konceptbilen Curb den stora nyheten. Curb är en liten storstadssuv skräddarsydd för den så kallade ”Generation Y”.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Hyundai Veloster

:red:24 BILDER + FILM:/red: Det är inte ofta den färdiga produkten är mer okonventionell än konceptet men Hyundai Veloster är ett undantag. Den produktionsfärdiga bil som visas just nu i Detroit är inte alls lika beskedlig som konceptbilen som visades för tre år sedan.

Läs mer

:red:SMYGTITT::/red: Nya Honda Civic

:red:24 BILDER + 2 FILMER:/red: Frågan är om det inte är asiaterna som syns mest på bilsalongen i Detroit. En av alla är Honda som har tagit med sig nya generationen Civic i form av en sedan och tuff coupé i Si-utförande.

En sedan och en coupé i Si-utförande

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Toyota Prius V

:red:MED FILM:/red: Den sedan länge beryktade utökningen av Prius-namnet har börjat. Först ut i raden av den nya Prius-familjen är Prius V – en större, rymligare och mer praktisk version av den världskända hybriden.

Hybriden växer på alla ledder

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Ford Vertrek

Fords mellanklassuv Kuga har bara hunnit bli några år gammal men det hindrar inte Ford från att redan fila på en efterträdare. I Detroit visas just ny konceptbilen Vertrek som ger en föraning om hur nästa generation Kuga blir.

Förhandstitt på nästa generation Kuga

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Läckra Porsche 918 RSR

:red:MED FILM:/red: Vad får du om du slår ihop formerna från uppskattade konceptbilen 918 Spyder med tekniken från hybriden 911 GT3 R Hybrid? Svaret är Porsche 918 RSR – en hybridracer med klassiska gener.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Ford C-Max blir hybrid

Nu börjar även Ford komma med i hybridracet. Än så länge finns ingen Ford-hybrid i Europa men snart kommer den första. På bilsalongen i Detroit visas just nu två hybridversioner av familjebussen C-Max.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Ny större VW Passat

På Detroitsalongen visar Volkswagen upp nya Passat för den amerikanska marknaden. En bil som kraftigt skiljer sig från den europeiska versionen. Bland annat är den tio centimeter längre.

Största Passaten någonsin 

Läs mer

:red:SMYGPREMIÄR::/red: Hyundai Curb

Hyundai kommer att visa konceptbilen Curb på den stundande bilsalongen i Detroit. Är Curb bara en vild konceptbil eller en förhandstitt på en kommande lillebror till ix35.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Fords Volt-utmanare

Ingen trodde väl att Chevrolet Volt skulle få härja fritt på den amerikanska elbilsmarknaden. Nissan Leaf är en tuff utmanare men nu släpper även Ford sitt bidrag till elbilssegmentet – en helt eldriven Focus.

Eldrivna Focus Electric lanseras senare i år

Läs mer

Jänkemonstret redo för banan

Vi avbryter rapporteringarna om försäljningssiffror hit och försäljningssiffror dit med lite mer lättsmälta nyheter. Här är vrålsnabba Cadillac CTS-V Coupé som tävlingsbil.

Läs mer

:red:SMYGPREMIÄR::/red: Hyundai Veloster

Jo, visst är det så som vi har föranletts att tro av alla spionbilder och uppgifter som har inrapporterats. Hyundai har en liten Scirocco-utmanare på gång och nog får den det udda upplägget med fyra dörrar. Premiär redan om några dagar.

Hyundais nya coupé utmanar VW Scirocco

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Kias Carnival-ersättare?

Kia planerar att visa en ny konceptbil på bilsalongen i Detroit. Med måsvingedörrar, salongsliknande interiör och minimalistisk design. Är det här ersättaren till Carnival?

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Mercedes C-klass facelift

Då var det dags för Mercedes C-klass att genomgå den obligatoriska ansiktslyftningen halvvägs in i nuvarande generations livscykel. Uppdaterat, mer pråligt yttre, nytt inre med bland annat ny stor färgskärm samt nya motorer som är 31 procent snålare än tidigare.

Läs mer

Ansiktslyfta Chrysler 300C i helfigur

Det blev inte så mycket nytt som många hade trott. ”Nya” Chrysler 300C är i själva verket bara ”halvnya” Chrysler 300C. Sober design och mycket krom ersätter de tidigare gangsterformerna.

Läs mer

Mini Paceman – Countryman som coupé

I dag har BMW och Mini valt att presentera en ny konceptbil som går under namnet Paceman. Kort sagt en coupéversion av Countryman men med några nya designtrick. Eller om man hellre vill – en lillebror till BMW X6.

Läs mer

BMW 1-serie Coupé och Cabriolet uppdateras

Coupé- och Cabriolet-versionerna av 1-serien blir inget undantag från BMW:s strategi att ändra men ändå ändra så lite som möjligt. Kommer någon att se skillnaderna?

Läs mer

Jeep Compass får välbehövligt lyft

Den i Jeep-mått mätt lilla suven Compass får ett kraftigt ansiktslyft. Det glosögda ansiktet är borta till förmån för en elak front direkt hämtad från storebror Grand Cherokee.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: BMW 1-serie M Coupé

Audi RS3 får en lekkamrat. Och det är inte vilken lekkamrat som helst, M-versionen av BMW 1-serie får exakt lika många hästkrafter och lika högt vridmoment som RS3. Men vilken är snabbast från 0 till 100 km/h?

Läs mer

Nya Audi A6 – mindre och sportigare

Audi följer inte rådande trend när de nu presenterar nya A6. I stället för att växa låter de sin nya premiumvagn bli mindre. Samtidigt har det tunga överhänget försvunnit tack vare längre axelavstånd. Kanske mest intressant med nya A6 är ena drivlinealternativet – en hybrid!

Läs mer

Nya Chrysler 300C smyger fram

En ny generation Chrysler 300C är på inmarsch. Nu visar Chrysler de första bilderna på den nya modellen som får en mer diskret design. Den stora frågan är: Kommer den att heta Lancia 300C i Europa?

Läs mer

BMW 6-serie Cabriolet – första bilderna

BMW vänder på turordningen och visar nya generationen 6-serie Cabriolet innan coupéversionen har sett dagens ljus. Nya 650 Cabriolet är lägre, längre, bredare och styvare än sin föregångare och ser ut precis som väntat.

Läs mer

Ford Focus Electric kommer nästa år

Ford meddelar nu att de under senare delen av 2011 tänker lansera Focus Electric, en helt eldriven version av deras populära modell i golfklassen. Men lanseringen är förbehållen den amerikanska marknaden.

Läs mer


Detroitsalongen 2011

I år, 2011, är det mer fart och fläkt på bilsalongen i Detroit än förra året då den ekonomiska konjunktursnedgången gjorde sig påmind, speciellt för de tre amerikanska jättarna Chrysler, Ford och GM.

Visa kommentarer