Revas ”sladdlösa” batteriladdning

På Frankfurtsalongen visar den indiska elbilstillverkaren Reva upp två nya modeller – praktiska NXR och tuffa NXG. I samband med presentationen har de också avslöjat hur deras fjärrladdning av batterierna fungerar.

Läs mer

Audi A3 1,6 TDI – nu 99 g/km

Volvo har nyligen presenterat en, så även Ford. Nu är det Audis tur att presentera sin 99-grammare. Nej, det handlar inte om en hamburgare utan om en Golfklassmodell som släpper ut under 100 gram koldioxid per kilometer.

Läs mer

Abarth visar vässad Grande Punto

Även Fiats lilla hustrimmare Abarth har fullt upp på Frankfurtsalongen. Abarth visar fyra heta bilar varav Grande Punto SuperSport med 180 hästar och 270 Nm är en av de nyaste och hetaste.

Läs mer

:red:Högspänning::/red: Eldriven Brabus-Smart

Brabus visar prov på stor variation i Frankfurt. Samtidigt som tyskarna premiärvisar monstret E V12 Black Baron med 800 hästkrafter visar de det miljövänliga konceptet Ultimate High Voltage – en eldriven och hetlevrad Smart Fortwo.

Läs mer

Kia Cee’d och Sorento blir hybrider

Helt nya Kia Sorento och halvt nya Cee’d gör sina första framträdanden på Frankfurtsalongen. De två debutanterna visas dessutom med hybridteknik, som i Cee’ds fall sänker utsläppen till låga 96 g/km.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Lexus LS facelift:::– mer plats i skuffen

Årets Frankfurtsalong visar en Lexus-familj som till stora delar har fått sig en översyn. Förändringarna inför modellår 2010 är diskreta men ändå märkbara. När det gäller LS-modellen har Lexus lyssnat på kritiken.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Lexus GS 450h facelift

Lexus GS-serie genomgår ett gäng förändringar inför årsmodell 2010. De tydligaste förändringarna får hybridmodellen GS 450h ta del av eftersom den, till skillnad från övriga, uppdateras på utsidan, om än milt.

Läs mer

Nya Opel Astra – fakta och bilder

Med nya Astra ska Opel ta nya tag i Golf-klassen, troligtvis det tuffaste segmentet av dem alla. Nya rundare former, toppmodern teknik och snåla motorer är några av knepen för att locka kunderna till sig. Premiär blir det i bilhallarna i höst.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Bentleys nya koloss

Bentley presenterade sin nya Mulsanne i Pebble Beach, Kalifornien. Men bilen fick också tillfälle att visa upp sig på Frankfurtsalongen. Häng med på en tur runt bjässen.

Se filmen

:red:MER ELDRIVET::/red: Hyundai i10 Electric

Hyundai i40, Sonatas efterträdare, visades inte upp i Frankfurt utan på hemmaplan i Sydkorea. Däremot har den koreanska biltillverkaren tagit med Hyundai i10 Electric till Frankfurt – en bil som använder sig av en annan batterityp än litiumjon.

Läs mer

:red:Värst i Frankfurt::/red: :::Brabus E V12 Black Baron

Mercedes-trimmarna Brabus har bråda dagar när den tyska biltillverkaren släpper nya modeller. Senast i raden av Brabus-monster är E V12 Black Baron. Och jo, de har faktiskt täckt över bakhjulen och höjt effekten till 800 hästar och 1 100 Nm.

Läs mer

Ferrari California by Hamann

Tyska Hamann som trimmar allt de kommer över. Nu har de satt tänderna i Ferraris näst senaste skapelse – California. Förutom att ge bilen ett typiskt ”hamannsk” utseende har de även lyckats trissa upp effekten med nästan 100 hästar – bland annat.

Läs mer

Ford Focus ECOnetic – 99 g/km

I Frankfurt visar Ford upp andra generationens Focus ECOnetic som är ännu snålare än föregångaren med 0,40 l/mil. Lägger man till det nya start/stopp-systemet kommer man ned i ännu lägre nivåer – 0,38 l/mil.

Läs mer

Gott om plats i 2,5 meter Peugeot

Små och miljövänliga elbilar kryllar det av på den pågående Frankfurtsalongen. Minst av alla är förmodligen Peugeot BB1 – en 2,5 meter lång elbil som rymmer fyra vuxna personer. För att alla ska få plats har konventionella attribut som ratt och pedaler fått stryka på foten.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Mini Coupé och Roadster

På Frankfurtsalongen visar Mini upp konceptbilarna Roadster och Coupé. Vi har tittat lite närmare på dem. Du med om en stund… när du sett filmklippet.

Se filmen

Ford Focus BEV – sprakande ren

Det är inte bara Volvo som visar upp en elbil på Frankfurtsalongen. Ford visar också upp sin motsvarighet Ford BEV. De utlovar en topphastighet på 136 km/h och en maximal räckvidd på 12 mil.

Läs mer

Volvo C30 BEV – en svensk elbil

Det här kom som en överraskning. Volvo presenterade häromdagen en snål version av C30 DRIVe med utsläpp på 99 g/km. Vad vi inte visste var att Volvo hade ett ess i rockärmen som de nu presenterar – eldrivna C30 BEV med en räckvidd på upp till 15 mil.

Läs mer

Mercedes Vision S 500 Plug-in Hybrid:::– 0,32 l/mil och 74 g/km

Så har då Mercedes nu officiellt visat upp och gett oss fakta om deras första fullhybrid Vision S 500 Plug-in Hybrid Concept. Dr. Dieter Zetsche bekräftar tidigare läckta uppgifter som berättade att stora S-klass med denna hybridlösning nöjer sig med 0,32 l/mil och 74 g/km. Imponerande!

Läs mer

Renault siktar på nollutsläpp:::med fyra koncept

Renaults utställningsplats i Frankfurt är relativt tom på produktionsfärdiga nyheter. Den är desto fullare av koncept. Renaults designteam har jobbat hårt och tagit fram inte mindre än fyra nya konceptbilar som ska förevisa en utsläppsfri framtid.

Läs mer

Trabant visas i ny form i Frankfurt

Efter 18 års frånvaro är den (ö)kända Trabanten tillbaka. I Frankfurt visas konceptbilen newTrabi som förevisar en kommande produktionsbil. Någon högljudd tvåtaktsmotor är det dock inte tal om, utan i stället en utsläppsfri elmotor.

Läs mer

Volkswagen L1 :::– framtidens pendlarbil?

Futuristiska elkoncept borträknade är Volkswagens nya 1-litersbil snålast i Frankfurt. Nya L1 beskrivs som den ultimata pendlarbilen med en totalvikt på endast 380 kilo, förbrukning på 0,149 l/mil, 39 g/km och plats för två.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: BMW X1

BMW X1, bayrarnas nya lilla suv, står och drar blickarna till sig på Frankfurtsalongen. Hans Hedberg har spanat in den lite närmare.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Seat IBZ Concept

Seat IBZ, som just nu visas upp på Frankfurtsalongen, ger oss en försmak av kommande Ibiza Sport Tourer. Vi har känt och klämt på den.

Se filmen

Volkswagen Golf R:::– starkast och snabb

Nu har Volkswagen visat upp den starkaste Golf-versionen någonsin. Efterträdaren till Golf R32 heter Golf R, är fyrhjulsdriven, har fyrcylindrig turbomotor med 270 hästkrafter och accelererar från noll till 100 km/h på 5,5 sekunder. Trots det är förbrukningen hyfsat låg.

Läs mer

Fränare VW Polo med Abt

I helgen var det svensk premiär för nya Volkswagen Polo. Kanske du köpte en men tycker att du vill piffa upp både utseende och maskinen under huven. Här är lösningen för dig!

Läs mer

Mini Roadster Concept:::– snart i produktion

Lilla Mini Coupé Concept behöver inte känna sig ensam på det stora mässgolvet i Frankfurt. Precis som väntat har den sitt taklösa syskon Roadster Concept vid sin sida. Mini-familjen växer så att det knakar.

Läs mer

Citroën Revolte får äntligen visa upp sig

Citroëns hemlighetsfulla koncept är inte längre så hemlighetsfullt. Frankfurtsalongens första dag är över och det formglada konceptet Revolte lyser upp Citroëns monter. Den stora frågan är hur mycket det säger om Citroëns framtid?

Läs mer

Mercedes E 63 AMG kombi:::– laståsna på anabola

SLS AMG är det stora dragplåstret i Mercedes Frankfurt-monter. I skuggan av den nya måsvingen finns en nästan lika hysterisk bil, som dessutom lastar mer än de flesta – nya E 63 AMG kombi.

Läs mer

Audi e-tron – ren eldrift

Vi har haft det på känn länge, tack vare flertalet informationsläckor, att Audi tänker visa upp en eldriven R8 i Frankfurt. Nu är den officiell – e-tron som den döpts till. 0-100 km/h på 4,8 sekunder, 25 mils räckvidd och ”trådlös” laddning.

Läs mer

:red:PREMIÄR::/red: Nya Saab 9-5

:red:FILM + 46 BILDER:/red: Saab dyker rätt in i stora premiumklassen med nya 9-5 som börjar säljas under modellår 2010. Nu har bilen som så många hoppas på haft premiär inför publik – och vilket mottagande den fick!

Läs mer

Aston Martin Rapide – sportbil för fyra

Porsche Panamera får se upp. Efter en ovanligt lång väntan får vi äntligen se Aston Martin Rapide i produktionsklar helfigur. Tack vare en smart säteslösning ska alla fyra åkande känna sig delaktiga i färden som kan gå ruskigt fort.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Nya Skoda Superb Combi

Här är storlastaren Skoda Super Combi med ett bagageutrymme som sväljer mellan 633 och 1 865 liter. Hur rymlig är den egentligen? Ta en titt här när vi provsitter!

Se filmen

Nya Volvo C30 DRIVe – 99 g/km

För första gången passerar Volvo under den magiska gränsen 100 gram koldioxid per kilometer. Det gör man med nya Volvo C30 DRIVe som släpper ut 99 gram per kilometer och förbrukar 0,38 liter diesel per mil.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Audi R8 Spyder 5,2 FSI quattro

Nu är Audi R8 Spyder officiellt presenterad. Här ser du avtäckningen och de första bilderna på bilen med V10-motor på 525 hästkrafter och som gör 0-100 km/h på 4,1 sekunder.

Se filmen

Audi R8 Spyder officiell

Under natten till i dag presenterade Audi sitt nya fartvidunder R8 Spyder, det vill säga R8 utan tak. V10-motor på 525 hk och 530 Nm ger bilen trevliga prestandasiffror – 0-100 km/h på 4,1 sekunder och en toppfart på 313 km/h.

Läs mer

Nya Volvo C30 med ny R-Design

Minstingen i Volvo-familjen visade nyligen upp sitt nya ansikte och nu visar den även upp sina nya sportkläder. Med R-Design får C30 ett styvare chassi, kvickare styrning och inte minst ett brett kjolpaket.

Läs mer

Lamborghini Reventón Roadster officiell

I Frankfurt för två år sedan presenterade Lamborghini en flygplansinspirerad värsting – Reventón. Nu är det dags igen när Lamborghini i Frankfurt i år ställer ut taklösa Reventón Roadster. Med mer effekt, totalt 670 hk, klarar den tyngre bilen 0-100 km/h på samma tid, nämligen 3,4 sekunder.

Läs mer

Seat IBZ:::– nästan färdig Ibiza Sport Tourer

Seat IBZ Concept är så nära en produktionsfärdig bil man kan komma. Seat kryddar sin Frankfurt-monter med ett läckert koncept som förevisar en förlängd kombiversion av Ibiza och snart, mycket snart, är den färdiga bilen här.

Läs mer

Volkswagen E-Up! Concept:::– 2000-talets Bubbla

Precis som många andra väljer Volkswagen att satsa stort på snåla nyheter i Frankfurt. Den hypersnåla 1-litersbilen har redan avslöjats och nu presenterar VW elkonceptet E-Up! – en liten elbil som ska bli 2000-talets motsvarighet till Bubblan.

Läs mer

Bugatti 16 C Galibier:::smygstartar Frankfurtsalongen

Det här kan bli nästa Bugatti. Av tre olika designalternativ är 16 C Galibier Concept först ut och har redan smygstartat festligheterna i Frankfurt genom att visas på en privat tillställning.

Läs mer

Volkswagen Golf R ute för tidigt

För bara två timmar sedan skrev vi om Volkswagen Golf R och att den får fyrhjulsdrift. Nu läckte de officiella bilderna på bilen ut och med det också information om att det verkligen blir fyrhjulsdrift i kombination med de 265 hästkrafterna.

Läs mer

Nya Toyota Land Cruiser

Toyotas maffigaste modell – Land Cruiser – kommer nu i ny upplaga och ska visas upp på Frankfurtsalongen. Förutom nytt yttre handlar det om finslipade motorer med tolv procent renare gång.

Läs mer

Volkswagen Golf R får fyrhjulsdrift

Volkswagen GTI i all ära, men de flesta Golf-fantaster väntar på en avlösare till fyrhjulsdrivna R32. I maj presenterades Scirocco R med 265 hk och framhjulsdrift. Nu är det dags för Golf R som enligt färska uppgifter kommer att förses med fyrhjulsdrift.

Läs mer

Audi R8 e-tron avslöjad!

Under sommarmånaderna har rykten surrat om att en elektrifierad Audi R8 ska dyka upp på Frankfurtsalongen. Audi har bestämt dementerat ryktena även om de nyligen bekräftade en bil som kallas e-tron. Nu har bilder läckt ut på miljösportbilen.

Läs mer

Volkswagens nya 1-litersbil

Sent på söndagskvällen avslöjades en hittills okänd bil som ska premiärvisas på Frankfurtsalongen. Det visar sig att VW har tagit fram en ny version av sitt supersnåla koncept från 2003. Den nya, Messerschmitt-liknande bilen drar endast 0,149 liter diesel per mil.

Läs mer

Toyota Auris HSD:::– Prius i enklare förpackning

Toyota håller sitt löfte om att sätta hybridteknik i flera av sina modeller. På Frankfurtsalongen får vi stifta bekantskap med Auris HSD – en fullhybrid i enklare och mer praktisk förpackning.

Läs mer

Ford Grand C-Max med plats för sju

Bara dagar innan världspremiären på Frankfurtsalongen läcker bilderna ut på helt nya Ford Grand C-Max, den förlängda versionen av nya C-Max med plats för sju åkande. För första gången får vi också se hur nya (Grand) C-Max ser ut interiört.

Läs mer

Skoda Superb Combi – fakta och bilder

Den ska inte visas riktigt än, nya Skoda Superb Combi, men inte helt oväntat kan vi ta del av den i förväg tack vare att en hel drös bilder har läckt ut på webben. Den riktiga hårdfaktan får vi dock vänta på även om vi redan nu kan bjuda på lite smått och gott.

Läs mer

Mazda MX-5 Superlight – 995 kilo glädje

Vad vi redan vet är att Mazda MX-5 fyller 20 år i år och att Mazda på Frankfurtsalongen ämnar visa upp en specialversion av deras hyllade roadster. Vad vi inte känt till är bilens, MX-5 Superlight Concept, specifikationer. Men nu så…

Läs mer

Honda CR-V uppdateras:::– diesel+automat nu möjligt!

Nu har Honda presenterat 2010 års nyheter på CR-V. Förutom ett yttre lyft kommer en ny dieselmotor och för första gången ska det vara möjligt att välja automatlåda till oljebrännaren.

Läs mer

Nya Volkswagen Golf Variant

Nya Volkswagen Golf Variant har redan presenterats. Det skedde vid det stora VW/Audi-eventet i österrikiska Wörthersee i maj. Nu är bilen aktuell för Sverige och därmed är också priserna fastställda.

Läs mer

Koenigsegg Trevita – tre vita exemplar

Koenigsegg har på senare tid gjort sig ett internationellt namn som den mystiska Saab-köparen. För att världen inte ska glömma bort Koenigsegg som biltillverkare visar de nu den högexklusiva modellen Trevita som bjuder på en skimrande världsnyhet.

Läs mer

Toyota Prius Plug-in Hybrid – 60 g/km

Toyotas populära hybridmodell Prius är på väg att bli ännu snålare. På Frankfurtsalongen visas Prius med nya, moderna litiumjonbatterier som kan laddas via eluttaget.

Läs mer

Renault visar fyra framtida elbilar i Frankfurt

Renault är en av få biltillverkare det har varit tyst om inför bilsalongen i Frankfurt. Det blir det ändring på nu när fransmännen drämmer till med en teaserbild som förevisar inte mindre än fyra nya elbilskoncept.

Läs mer

Lexus LF-Ch officiell

Här är första smakprovet på nya L-finesse – Lexus nya formspråk som debuterar på det omtalade konceptet LF-Ch. Nu dröjer det inte länge innan Lexus minsta hybridmodell får se dagens ljus. Här är de första officiella bilderna.

Läs mer

Audi R8 Spider avslöjad

Den är inte officiell än, men näst intill – Audi R8 Spider. Det har varit mycket snack om bilen, bland annat om den ska visas i Frankfurt eller inte, men de läckta bilderna får anses bekräfta uppgifterna. Med V10 på 525 hästkrafter blir detta bland det värsta när det gäller att åka öppet.

Läs mer

Citroën Revolte Concept avslöjad

Citroën har under de senaste dagarna retat oss genom att släppa en diffus bild som föreställer en konceptbil ämnad för den stora bilsalongen i Frankfurt. I går läckte det ut en bild som gav oss mer kött på benen, men i dag brast dammarna – alla bilder har läckt ut. Dock utan fakta förutom namnet.

Läs mer

Abarth 695 ”Tributo Ferrari”:::– mini-Ferrari med 180 hk

Lilla läckra Fiat 500 finns redan i en mängd olika versioner. Nu släpper Fiat den kanske hetaste av dem alla – Abarth 695 ”Tributo Ferrari”. Abarth-ingenjörerna har samarbetat med sina kollegor på Ferrari och skapat en riktig ”hot hatch”.

Läs mer

Mercedes SLS AMG:::– måsvingen är tillbaka

Knappt en vecka innan det stora jippot i Frankfurt drar igång avslöjas en av de största nyheterna på mässan. Mercedes återupplivar sin gamla måsvingetradition med nya SLS AMG som förutom den extrema dörrlösningen även bjuder på extrem prestanda.

Läs mer

Mercedes S 500 Plug-in Hybrid::::red:– 0,32 l/mil, 74 g/km, 0-100 km/h 5,5 s:/red:

Mercedes har på allvar gett sig in miljöbilsleken. Den ena (koncept)bilen efter den andra presenteras och i Frankfurt tänker de visa upp Vision S 500 Plug-in Hybrid som sägs klara sig på 0,32 l/mil, 74 g/km och 0-100 km/h på 5,5 sekunder.

Läs mer

McLaren MP4-12C officiell

16 år efter att McLaren F1 chockade supersportbilsvärlden lanseras efterträdaren MP4-12C. Nu är den hett efterlängtade tronföljaren här och den bjuder på en mängd högteknologiska detaljer från F1-världen.

Läs mer

Reva visar nya elbilar:::med sladdlös laddning

Den indiska elbilstillverkaren Reva ska visa två nya modeller på Frankfurtsalongen. NXR ska ha plats för hela familjen medan NXG ska vara en sportig targamodell. Mest intressant är dock en ny, sladdlös laddningsteknik för kunder med ”räckviddsångest”.

Läs mer

Audi RS3 till Frankfurt?

Vi har tidigare i år skrivit om Audis planer på att ta fram en värstingmodell av deras golfklassmodell A3 – alltså en RS3. Nu avslöjar en Audi-handlare i Sydafrika att den tyska biltillverkaren ska avtäcka en 340 hästkrafter stark RS3 på Frankfurtsalongen nästa vecka.

Läs mer

Volvo C30 ansiktslyft inför 2010

I Volvos monter på Frankfurtsalongen kommer vi inte bara att få ta del av nya ansiktslyfta C70, utan också nya ansiktslyfta C30. Enligt Volvo tar modellen nu steget fullt ut och visar sin potential och personlighet med bland annat ny front och tuffa stylingpaket.

Läs mer

BMW M6 Competition Limited Edition

BMW:s utan tvivel största dragplåster på Frankfurtsalongen är ”konceptmiljösportbilen” Vision EfficientDynamics. En bil som kommer att stå i skuggan av den är limiterade M6 Competition som i stort sett bjuder på extra allt, förutom extra kraft.

Läs mer

Peugeot iOn – nätt elbil gör entré

Franska Peugeot är på gång med många spännande nyheter där miljön sätts i fokus. På Frankfurtsalongen nästa vecka visar de bland annat upp elbilen iOn som sägs klara 13 mil på en laddning. Bilen ska lanseras redan nästa år.

Läs mer

Hyundai ix-Metro – kommande minisuv

Hyundai gör en stor miljöoffensiv på den kommande Frankfurtsalongen. Förutom en elektrisk i10 och den elektriska Elantra LPI visas det helt nya konceptet ix-Metro – en supersnål suv i den mindre ligan.

Läs mer

Rolls-Royce Ghost – budgetmodellen

Mer förarorienterad, mindre formell och smidigare. Så vill Rolls-Royce själva beskriva nya Ghost. Britterna vill helt enkelt att Ghost ska kännas mer tillgänglig. Men för vanliga dödliga är en 5,4 meter lång bil som kostar från 2,3 miljoner allt annat än tillgänglig.

Läs mer

Nya Citroën C3 – nya bilder och fakta

Citroëns småbil C3 kommer i ny upplaga med försäljningsstart till våren. Här kommer lite mer matnyttig fakta i samband med smygpremiären i Nice i går och den stora premiärvisningen på Frankfurtsalongen om bara drygt tio dagar.

Läs mer

Nya Ford C-Max officiell

Ett av Fords huvudnummer på den stora bilsalongen i Frankfurt blir nya C-Max som nu i natt blev officiell. Ford är än så länge knapphändiga med uppgifterna men avslöjar bland annat att en ny extra snål bensinmotor – EcoBoost – gör sin entré i nykomlingen.

Läs mer

Mini Coupé och Cab klara för produktion

Det tog inte lång tid för BMW att bestämma sig. Nu bekräftar BMW:s vd Norbert Reithofer att det sportiga konceptet Mini Coupé ska sättas i produktion i fabriken i Oxford. Den får sällskap av ett okänt syskon.

Läs mer

Porsche 911 Sport Classic

Med små och jämna steg har Porsche utvecklat tekniken och designen på 911. Nu är det dags för ännu en specialmodell, men den här gången är det tillbaka till rötterna som gäller med klassisk ankstjärt, bulor på taket och svarta Fuchs-fälgar.

Läs mer

Toyota Prius plug in-hybrid och Auris HSD visas i Frankfurt

Miljövänliga nyheter kommer att dugga tätt på Frankfurtsalongen senare i september och tätast kommer det att dugga i Toyota-montern. Redan nu får vi en första titt på Prius i plug in-hybrid-version och budgethybriden Auris HSD.

Läs mer

Volvo C70 ansiktslyft inför 2010

På Frankfurtsalongen är huvudnumret i Volvos monter nya C70. Det handlar om en hyfsat kraftig ansiktslyftning inför modellår 2010 där front och akter fått nya linjer samtidigt som detaljfinishen interiört ska ha förbättrats.

Läs mer

Renault Fluence – inte för oss

Nu utökar Renault sitt modellprogram med den nya mellanstora sedanen Fluence. Hit till Västeuropa lär Fluence aldrig komma, men i Turkiet, Ryssland och Rumänien väntas Fluence bli nästa storsäljare.

Läs mer

Fiat Punto Evo till Frankfurt

Fiat Grande Punto har vidareutvecklats och därför presenterar den italienska biltillverkaren nya Punto Evo på bilsalongen i Frankfurt. Bilen visar upp nyheter som MultiAir-teknik för lägre bensinförbrukning samt start/stopp-system.

Läs mer

Mercedes B-klass F-Cell:::– första användbara bränslecellsbilen

Nu är bränslecellsbilen redo för vardaglig trafik. Efter många års forskning och utveckling känner sig Mercedes redo att sätta B-klass F-Cell i produktion senare i höst. I bränslecellsutförande är B-klass precis som vanligt, bortsett från att det genomsnittliga koldioxidutsläppet är noll och intet.

Läs mer

Audi S5 Sportback debuterar i Frankfurt

Audi drar till med en triss i nyheter på den stundande Frankfurtsalongen. En renare diesel till A4, en ny 1,2-litersmotor till A3 och sportighalvkombin S5 Sportback ska dra besökare till Audi-montern.

Läs mer

BMW Vision EfficientDynamics Concept:::– framtidens sportbil

Här är framtidens sportbil. Det tror i alla fall BMW som härmed presenterar sin konceptbil Vision EfficientDynamics – en bil som kombinerar siffror som 0-100 km/h på 4,8 sekunder och 0,37 liter diesel per mil.

Läs mer

Ferrari 458 Italia – inifrån och ut

Äntligen får vi se fler bilder på den nya skönheten från Maranello. Ferrari har släppt flera nya bilder som bland annat visar den radikalt omgjorda och spakfria interiören.

Läs mer

Nya Saab 9-5

Den långa väntan är över. Såväl spionbilder som våra egna bilder har du redan kunnat ta del av här på teknikensvarld.se, liksom en provkörning. Nu är det officiell release.

Läs mer

Volkswagen Polo två dörrar kortare

Den 12 september är det Sverigepremiär för nya Polo. Kort därefter, 15 september, är det världspremiär för en lite stiligare, lite mindre praktisk, men precis lika stor Polo. Det handlar förstås om Polo i tredörrarsutförande som i sitt snålaste utförande drar endast 0,33 l/mil.

Läs mer

Mini Coupé Concept till Frankfurt

Med tre veckor kvar till höstens stora bilsalong i Frankfurt duggar releaserna tätt. Säg hej till Mini i coupéutförande. Koncepetet presenteras på dagen 50 år efter premiären av ur-Minin.

Läs mer

Hyundai ix35 officiell

Efter flera teaserbilder ha Hyundai till slut valt att visa helt nya ix35. Storsäljande Tucsons efterträdare debuterar på Frankfurtsalongen i september men redan nu vet vi hur den ser ut och vilka motorer den får.

Läs mer

Opel visar snålnyheter i Frankfurt

För Opel kommer den stundande Frankfurtsalongen gå i snålhetens tecken. För första gången ska vi få klämma och känna på plug in-hybriden Ampera och dessutom visas nya Astra som i sitt snålaste utförande klarar sig på 0,42 l/mil och 109 gram CO2/km.

Läs mer

Maserati GranCabrio – taklös skönhet

Frankfurtsalongen i september blir fullspäckad av nyheter. En av de allra vackraste nyheterna blir förmodligen nya Maserati GranCabrio som förför med taklös charm och massiv kraft från V8-motorn på 4,7 liter och 440 hästkrafter.

Läs mer

Citroën DS3 officiell – debut i Frankfurt

Nu får Mini Cooper och Fiat 500 se upp. Med nya DS3 tänker Citroën bjuda på hårt motstånd och utmana de imageladdade konkurrenterna. Och konceptet är detsamma, med möjlighet till stor individuell anpassning, exklusiva material och historiska anor ska kunder lockas att betala dyrt för den lilla bilen.

Läs mer

BMW 320d EfficientDynamics:::– 0,41 l/mil och 109 g/km

BMW:s snåla taktik börjar klarna allt mer i och med alla nya modeller som presenteras på löpande band. I Frankfurt ska de presentera nya 320d EfficientDynamics som med körglädje i form av 163 hk ändå bjuder på låg förbrukning.

Läs mer

Porsche 911 GT3 RS facelift hårdkörs

I går blev uppdaterade Porsche 911 GT3 RS officiellt presenterad och i samband med det släppte den tyska sportbilstillverkaren en kort filmsnutt. I dag har de släppt film nummer två som visar bilens verkliga potential – så ta på dig bältet och skruva upp ljudet…

Läs mer

Volkswagen T5 med nytt ansikte

En av bilvärldens riktiga långkörare har fått nytt ansikte. Inför modellår 2010 får Volkswagens T5-familj ett lätt ansiktslyft men framförallt fyra nya, snåla dieselmotorer och DSG-låda.

Läs mer

Nya Porsche 911 GT3 RS

Nu släpper Porsche de första bilderna och informationen på vad de kallar deras sportigaste gatbil. Vi pratar alltså om 911 GT3 RS, den lättare versionen av 911 GT3. Med uppborrad motor och 450 hästkrafter är det svårt att sätta sig emot Porsches uttalande.

Läs mer

Nya Seat Leon Cupra R – starkast hittills

På Frankfurtsalongen ska Seat visa upp sin starkaste bil hittills – nya Leon Cupra R. Med 265 hästkrafter i den två liter stora TSI-motorn når bilen 100 km/h på 6,2 sekunder och toppar 250 km/h.

Läs mer

Hyundai ix35 ersätter Tucson

Hyundai Tucsons dagar är räknade, på Frankfurtsalongen tar efterträdaren ix35 över stafettpinnen. Med helt nya ix35 och en kraftigt ansiktslyft Santa Fe ska Hyundai försvara sin starka plats i suvsegmentet.

Läs mer

Lexus bidrag till Golfklassen

Det här är första bilden på Lexus-modellen som ska göra livet surt för Audi A3 och BMW 1-serie. Bilen ska visas på Frankfurtsalongen i september och nu får vi en första uppfattning om hur den ser ut.

Läs mer

Kia Venga – ny mini-MPV

Nu ger sig även Kia in i det tuffa MPV-segmentet. Konkurrenterna får se upp för nya Kia Venga som får start/stopp-system som standard och bjuder på goda utrymmen i litet format.

Läs mer

Peugeot RCZ:::– Frankrikes svar på Audi TT

Peugeot kunde inte riktigt hålla sig till Frankfurtsalongen utan väljer att visa nya RCZ redan nu. Härmed får Audi TT tuff konkurrens från Peugeots sportcoupé som i sitt starkaste utförande bjuder på 200 hästkrafter.

Läs mer

Mini Coupé eller Speedster till Frankfurt?

Enligt ihärdiga rykten ska Mini visar upp ett coupékoncept, alternativt ett speedsterkoncept, på Frankfurtsalongen nästa månad. Föreställ dig en Mini med Audi TT-former… vad säger du om det?

Läs mer

Lyxiga Bentley Mulsanne

Det är en helt ny Bentley. Det är Bentleys första helt egendesignade bil sedan 1930-talet. Det är en helt ny plattform. Det är Bentleys största modell. Det är Bentley Mulsanne.

Läs mer

Nya Infiniti M virtuellt presenterad

Infinitis modeller M35 och M45 ska under våren ersättas med M37 och M56, förstnämnda en V6 och sistnämnda en V8. Den nya generationen med nya former når också europeisk mark men här försvinner V8:an till förmån för en V6-diesel.

Läs mer

Peugeot 107 blir miljövänlig GT

Sällan kan miljöbilar kallas sportiga och ännu mer sällan kan sportiga GT-bilar kallas miljövänliga. Nu försöker Peugeot ändå kombinera begreppen med den nya miljöbilen 107 GT.

Läs mer

BMW 7-serie ActiveHybrid officiell

För två veckor sedan kunde vi berätta att BMW:s två första hybridbilar ska visas i Frankfurt nästa månad. Nu har de också blivit officiellt presenterade. En av dem, BMW 7-serie ActiveHybrid, blir först i världen att kombinera bensin-V8, elmotor och åttastegad automatlåda i form av en mildhybrid.

Läs mer

BMW X6 ActiveHybrid officiell

För två veckor sedan kunde vi berätta att BMW:s två första hybridbilar ska visas i Frankfurt nästa månad. Nu har de också blivit officiellt presenterade. En av dem, BMW X6 ActiveHybrid, blir med sin bensin-V8, två elmotorer och 485 hk världens starkaste hybridbil.

Läs mer

Rolls-Royce Ghost in action

Den officiella premiären sker inte förrän i Frankfurt i september men redan nu vet vi det mesta om Rolls-Royces nya volymmodell. Britterna är ovanligt frikostiga och bjuder dessutom på ett videoklipp där vi får se en helt omaskerad Ghost på allmän väg.

Läs mer

Kia Cee´d får nytt utseende

Förra månaden avslöjade Kia att de tänker visa upp nya ansiktslyfta Cee´d på bilsalongen i Frankfurt. I dag berättar de vidare vad uppdateringen innebär, både estetiskt och tekniskt, samt bjuder på fler bilder.

Läs mer

Gör dig redo för Aston Martin Rapide

I nästan fyra år har det pratats om Aston Martins fyrdörrarscoupé Rapide, trots att bilderna och informationen om produktionsmodellen har varit knapphändiga. Men nu händer det snart grejer – produktionen närmar sig och här är fler bilder och information.

Läs mer

Porsche 911 Turbo får 500 hk jämnt

För ett år sedan presenterades Porsche 911 Carrera/Targa med diverse uppdateringar. Nu har turen kommit till Turbo-modellen, vilket innebär en ny större motor med direktinsprutning och 500 hk, dubbelkopplingslåda, växlingspaddlar (!) och lägre förbrukning.

Läs mer

Mazda MX-5 Superlight version

På Frankfurtsalongen nästa månad ska Mazda visa upp en ren utställningsbil som är formgiven av företagets designavdelning i just Frankfurt. Den vindrutelösa bilen är döpt till MX-5 Superlight version.

Läs mer

Nya Mercedes E-klass kombi

I början av året presenterades nya Mercedes E-klass, dock enbart som sedan. En månad senare presenterades coupéversionen. Nu är det snart dags för storlastaren, det vill säga kombin. Nu har de första officiella bilderna släppts.

Läs mer

R8 Spider avslöjad av Audi-handlare

Audi har ännu inte bekräftat något, men enligt den senaste tidens ihärdiga rykten ska Audi R8 Spider visas upp i Frankfurt i höst. Men redan nu kan vi få en första glimt av bilen sedan en brittisk Audi-handlare börjat annonsera den – aningen för tidigt.

Läs mer

Valentino Balboni:::– en levande legend med sin nya bil

För en månad sedan släppte Lamborghini lös senaste versionen av Gallardo, nämligen LP 550-2 Valentino Balboni. Nu har de också släppt lös filmen om bilen – och den i viss mån levande legenden Valentino Balboni.

Läs mer

Suzuki Kizashi officiell

För snart två år sedan visade vi upp första futuristiska designskissen på Suzuki Kizashi. Förra sommaren var det premiär för konceptet i New York, en tuff sedanmodell. Nu är den produktionsklara bilen här – tyvärr en hel del nedtonad.

Läs mer

Audi R8 ePerformance – elektrifierad

Så fort en bilsalong stundar tar en mängd rykten fart – vissa sanna, andra inte. Om detta tillhör förstnämnda kategorin vet vi inte än, men läckert är det i alla fall. Enligt franska uppgifter ska Audi visa upp en eldriven sportbil – R8 ePerformance.

Läs mer

BMW 7-serie och X6 ActiveHybrid

Konceptbilarna är redan visade, så nu är det dags för de riktiga hybridversionerna av BMW 7-serie och X6 att visas upp. Detta sker på Frankfurtsalongen i september. Mellan 15 och 20 procents bränslebesparing, beroende på bil, medför ActiveHybrid-systemet.

Läs mer

Ferrari visar 458 Italia:::– efterföljaren till F430

I november är det fem år sedan Ferrari F430 började säljas. En drömbil för många, men samtidigt lite ålderstigen. Därför presenteras nu Ferrari 458 Italia – efterträdaren. 570 hk gör den riktigt snabb, faktiskt accelerationssnabbare än Enzo.

Läs mer

Nya Audi A8 – första titten

Audis stora lyxlimpa A8 i sin nyaste form är i antågande, premiär väntas till senhösten. Nu visas de första bilderna som ger oss en glimt av A8 med sitt nya, arga tryne.

Läs mer

Peugeot 207 Economique – 99 g/km

Peugeot 207 finns redan som miljöbil, men nu blir den ännu mer miljöbil. I det nya utförandet Economique blir 207 lägre, halare och släpper endast ut 99 gram koldioxid per kilometer.

Läs mer

Audi A1 börjar tillverkas i höst

Vi väntar fortfarande spänt på Audis omtalade småbil A1. Nu berättar chefen för Audis fabrik i Bryssel att serieproduktionen av A1 ska börja i hans fabrik redan i oktober.

Läs mer

Bugatti Bordeaux – ny bild

Nu har en ny, bättre bild dykt upp på den mystiska Bugattin. Är det en kommande supersedan? Kommer den att heta Bordeaux? Får den en delad bakruta, och inte minst, ska den verkligen ha åtta (!) avgasutblås?

Läs mer

Mercedes SLS AMG på Ringen

Det har blivit mycket om den kommande måsvingemercan den här veckan men vi kan inte låta bli att visa när SLS AMG smiskas på Ringen. Fäll ned måsvingarna och häng med på en tur runt Nordschleife!

Läs mer

Audi firar 100 år – stort bildkalas

100 år är en förskräckligt lång tid men det är faktiskt precis så länge Audi har funnits här på jorden. I hemstaden Ingolstadt firas det med pompa och ståt. Här firar vi med en bildkavalkad med Audi-modeller genom tiderna.

Läs mer

Kia Cee’d ansiktslyfts

Kias volymmodell Cee’d kan knappast kallas gammal, likväl ska ett facelift fräscha upp storsäljaren. Nya strålkastare, kantigare front och delvis ny inredning ska göra Cee’d redo för modellår 2010. Kia avslöjar också att de har en överraskning att visa på Frankfurtsalongen.

Läs mer

Bugatti visar ny modell i Frankfurt

Spekulationerna om en ny Bugatti-modells vara eller icke vara har varit ändlösa. Nu blossar de upp igen till följd av en bild som sägs visa en helt ny Bugatti-modell. Får vi se en supersportsedan redan i höst?

Läs mer

Peugeot RCZ – första smygtitten

Peugeot håller sitt löfte om att förvandla den uppskattade konceptbilen 308 RC Z till en produktionsbil. Nu är den snart här. Premiärvisningen sker i Frankfurt i september och den egensinniga 2+2-coupén börjar säljas tidigt nästa år.

Läs mer

Jaguar XJ redo att återta tronen

Nu ska tyskarna sättas på plats en gång för alla. Uppdraget som har tilldelats nya XJ är tydligt – de högteknologiska tyskarna ska besegras och den ska göra det genom att vara ännu mer högteknologisk. Nya Jaguar XJ är här och den bjuder på många spännande nyheter.

Läs mer

VW Touran TSI Ecofuel – VW gasar på

VW kör på med sin gassatsning som leds av den framgångsrika Passat TSI Ecofuel. Nu sätts samma motor i den lilla MPV:n Touran. Därmed kan sju personer fraktas till en låg driftskostnad och Opel Zafira CNG får en tuff konkurrent.

Läs mer

Volvo XC60 nu med R-Design

Nu kan Volvos lilla terrängvagn fås i ett mindre terrängdugligt utförande. Med R-Design får XC60 ett tuffare utseende, kvickare styrning och hårdare chassi.

Läs mer

Alfa Romeo Milano avslöjad!

En skakig mobilkamera väcker sannolikt arga känslor hos Alfa Romeo just nu. En anonym person har nämligen lyckats fånga Alfa Romeo Milano på bild inne på fabriken. Härmed är arvtagaren till Alfa Romeo 147 avslöjad.

Läs mer

BMW X1 är här

I går sipprade det ut officiella bilder på nya BMW X1, något som bayrarna inte kunde stå emot. Därför har de i dag valt att officiellt släppa alla bilder samt den första informationen. Snålaste motorn drar bara 0,52 l/mil och släpper ut 136 g/km.

Läs mer

Lamborghini LP 550-2 Valentino Balboni:::– bakhjulsdrift och 550 hk

Sin vana trogen spottar Lamborghini ut ytterligare en specialversion av en redan befintlig modell. Men nya Gallardo LP550-2 Valentino Balboni kan ändå bli mycket intressant. Med 30 kilo mindre att släpa på och all kraft till bakhjulen kan den nya tjuren bli en spännande bekantskap.

Läs mer

Peugeot 207 lyfts lätt

Sedan lanseringen 2006 har Peugeot 207 toppat flertalet försäljningslistor runt om Europa. Med tre år på nacken har det blivit dags för ett ansiktslyft – ett lyft som i 207:ans fall innebär en mycket försiktig uppsminkning av det breda smilet.

Läs mer

Nya Citroën C3 officiell

Dagens generation Citroën C3 har hängt med sedan 2002 och börjar bli mogen för avlösning. Här är första bilderna och informationen om ersättaren som presenteras i höst och som har potential att bli populär bland fågelskådare.

Läs mer

Toyota Auris som hybrid i höst

I augusti är det svensk premiär för nya Toyota Prius. En knapp månad senare visar Toyota upp en för gemene man antagligen mer intressant bil – Auris Hybrid. Bilen ska byggas i England och delar drivlina med nya Prius.

Läs mer

BMW 7-serie M Sport officiell

Något högpresterande Autobahn-lok i form av M7 blev det inte. Som väntat släpper BMW i stället ett M Sport-paket till den stora sjuan, samtidigt som vi får veta att 7-serien ska få fyrhjulsdrift nästa år.

Läs mer

BMW 316d kommer i höst

BMW ger svar på tal. Audi A4 finns som miljöbil. Mercedes C-klass kommer nästan ned till 120-gramssträcket. Från och med i höst ansluter sig BMW 3-serie till skaran av mellanklassare med miljöbilssiffror i och med nya 316d.

Läs mer

Nya Subaru Legacy kombi

På Detroitsalongen i januari visade Subaru upp nya Legacy i konceptform. I New York i april visades den färdiga bilen, i sedanutförande, upp. Nu är det dags att visa kombin. Till Sverige kommer modellen i oktober.

Läs mer

Audi A5 Sportback officiell

Nu utökar Audi A5-programmet, som sedan tidigare innehåller Coupé och Cabriolet, med Sportback. Den sägs kombinera det bästa av tre världar. Fem olika motoralternativ är aktuella och premiär blir det i Frankfurt i september.

Läs mer


IAA – Bilsalongen i Frankfurt 2007

IAA, Internationelle Automobil-Ausstellung, i Frankfurt är en av världens största bilsalonger och rankas av bilintresserade som en av årets absoluta höjdpunkter. 1897 var första gången IAA slog upp portarna, då i Berlin. Under andra världskriget ställdes IAA in. När den gjorde comeback 1951 hade den flyttats till Frankfurt.

Utanför mässhallarna 2007. Bild: Thomas Wolf

Visa kommentarer