080310-amg-dieselhybrid

Bilsalongen i Genève 2008

AMG funderar på hybridmotor

AMG-chefen Volker Mornhinweg har på Genèvesalongen så smått avslöjat att AMG planerar att utveckla en hybridmotor som ska ta plats under huven på Mercedes prestandabilar.

Läs mer

Saab 9-X BioHybrid bäst i Genève

Saab 9-X BioHybrid har fått ta emot en fin utmärkelse av amerikanska AutoWeek. Konceptbilen röstades fram till salongens bästa koncept – ”Best Concept”.

Läs mer

TV-TV: Toyota iQ – Sverigedebut 2009

Knappt tre meter långa Toyota iQ visas upp som produktionsversion i Genève och visst ser bilen intressant ut. Trots kompaktheten får fyra person plats. Dessutom kommer den med två miljöklassade motorer. Smart får se upp!

Se filmen

TV-TV: Scirocco och Golf TDI Hybrid

Missa inte att syna nya VW Scirocco i detalj. Som bonus får du hänga med på en tur runt Golf TDI Hybrid, en supersnål Golf som snart kan vara verklighet.

Se filmen

Infiniti visar upp musklerna

Infiniti gör som bekant sin entré i Europa mot höstkanten. Därför visar Nissans lyxmärke upp lite muskler i form av nya EX37 och FX50 på Genèvesalongen.

Läs mer

TV-TV: Allt om nya Volvo XC60

Volvo XC60 hade sin premiär på Genèvesalongen och självklart var Teknikens Värld på plats för att visa dig rörliga bilder och en intervju med ansvarig interiördesigner, Jonathan Disley. Även om man ser likheten med övriga Volvo-modeller så finns där skillnader...

Se filmen

TV-TV: Genève – konceptbilarnas salong

Teknikens Värld visar dig tre intressanta konceptbilar på salongen – Peugeot 308 RC Z, Renault Mégane Coupé och Seat Bocanegra.

Se filmen

Mattias Ekströms nya DTM-bil visad

Det är inte bara Saab 9-X och Volvo XC60 som skapar svenskintresse på Genéve-salongen. I går visades DTM-mästaren Mattias Ekströms nya Audi A4 för världspressen.

Läs mer

TV-TV: Fyra storsäljare:::på Genèvesalongen

Chefredaktör Daniel Frodin tar dig med på en rundtur på bilsalongen i Genève där han berättar mer om fyra förmodade storsäljare, inte bara på den svenska marknaden, utan även den europeiska. Vilka fyra bilar tror du listas som kommande storsäljare?

Se filmen

OFFICIELL: Gallardo LP560-4

Äntligen är den beryktade LP-versionen av Lamborghini Gallardo här. Vikten har sänkts med 20 kilo och effekten har höjts till 560 hästkrafter. Samtidigt sänks utsläppen med 18 procent.

Läs mer

Audi R8 V12 TDI ser rött

:red:MÅNGA BILDER:/red: Bilen du ser här intill är inte en direkt nyhet. Den visades i Detroit för ett par månader sedan. Skillnaden är att i Genève har bilen fått en läcker röd färg och det snackas även om produktion.

Läs mer

Volkswagen gasar på med turbo

På Genèvesalongen visar nu Volkswagen upp sin senaste miljöbil, nämligen turboladdade Passat TSI EcoFuel. Den kan köras på natur-, biogas eller bensin och har därmed låga utsläppsvärden. Kommer till Sverige senare i år.

Läs mer

Renault stilar med måsvinge-Mégane

Karaktär och dynamik – det är vad Renaults framtida vision handlar om och fransmännen har valt att visa upp detta i form av Mégane Coupé Concept på Genèvesalongen. Mest iögonfallande är nog måsvingedörrarna och den linjesköna inredningen.

Läs mer

TV-TV: Saab 9-X BioHybrid

I går kväll hade Saabs senaste konceptbil 9-X BioHybrid världspremiär på Genèvesalongen. Se och hör allt om företagets framtida teknik och inträde i kompaktbilsklassen.

Se filmen

KVÄLLSPREMIÄR: Saab 9-X BioHybrid

:red:EXTERIÖR- OCH INTERIÖRBILDER DIREKT FRÅN SALONGEN:/red: Saab spänner musklerna rejält på den i kväll nyss invigda Genève-salongen. Saab 9-X BioHybrid är inte bara en förhandstitt på hur Saabs inträde i kompaktbilsklassen (9-1) kommer att se ut utan även en titt in i den framtida teknik Saab kommer att använda sig av.

Läs mer

PREMIÄR: Efterlängtade VW Scirocco

Det är 16 år sedan vi senast såg en ny Volkswagen Scirocco på gatorna, men snart är det dags igen. Sportiga Scirocco gör comeback på Genèvesalongen i kväll, med motorer från 122 till 200 hästkrafter och DSG-låda.

Läs mer

Bocanegra är nya Ibiza

Seat Ibiza har kommit till slutet på sin livstid och inom de närmaste tolv månaderna kommer uppföljaren. Innan dess ger Seat en fingervisning om hur den nya modellen kommer att se ut i form av konceptet Bocanegra.

Läs mer

Mer kolfiber i dieselhybriden LRX

Land Rover LRX har redan visats upp på Detroitsalongen i början av året. Men i Genève tänker britterna visa upp den ytterligare en gång. Då i svart utförande med mycket kolfiberdetaljer och så klart med dieselhybridmotorn kvar.

Läs mer

Prius i italiensk kostym

Nu kan vi äntligen visa Giugiaro Quaranta i sin fulla prakt. Tidigare har vi bara fått se smygfoton på det italienska konceptet. Nu vet vi också vad som döljer sig under det dramatiska skalet – Toyota Prius.

Läs mer

Brabus svärtar ner sin Bullit

Kommer du ihåg Brabus Bullit? Mercan som gör 360 km/h. Nu visar Brabus upp bilen igen, denna gång i Genève, men nu med argare utseende. Den är nämligen lackerad i mattsvart.

Läs mer

Audis nya dieselmonster Q7 V12 TDI

Premiärvisningen av nya Audi Q7 V12 TDI äger rum nästa vecka nere i Genève. Det intressanta är att den enorma motorn med ett vridmoment på 1 000 Nm är världens första serietillverkade V12-diesel.

Läs mer

Ny Lotus Exige dricker för tre 

Liten, lätt och snabb – tre ord som kännetecknar Lotus Exige S. Nu får bilen nytt tilläggsnamn – Tri-Fuel – och samtidigt tre nya egenskaper, den dricker nämligen metanol, etanol och bensin.

Läs mer

Volvo XC60:::– så här ser den ut i verkligheten

Det är bara drygt en vecka sedan Volvo XC60 gjorde sitt officiella framträdande på bild och först nästa vecka visas den i verkligheten nere i Genève. Men redan nu kan vi visa dig bilen hur den verkligen ser ut.

Läs mer

Pininfarina Sintesi visas i sin helhet

Äntligen har Pininfarina släppt bilder som visar Sintesi Concept i sin helhet. Med udda fönsterlösningar och bränslecellsteknik som ger 700 hästkrafter kommer Sintesi att bli en av Genèvesalongens höjdpunkter.

Läs mer

OFFICIELL: Opel Meriva Concept

Tredje artikeln gillt – nu är Opel Meriva Concept officiell. Nu är det dags för Opel Meriva Concept att visa upp sina självmordsdörrar på riktigt, men publik premiär blir det först om en dryg vecka i Genève.

Läs mer

Maseratis vassare GranTurismo S

Redan för två dagar sedan skrev vi om nya GranTurismo S som med större volym och fler hästkrafter ska göra bilen lika sportig som formgivningen. 440 hästkrafter lär ingen klaga på.

Läs mer

OFFICIELL: Audi TT 2,0 TDI quattro

Vi har tidigare skrivit att Audi TT ska dyka upp med dieselspis under huven. Mycket riktigt – nu är bilen dessutom officiell – Audi TT 2,0 TDI quattro med 170 dieselhästar, god prestanda och låg förbrukning.

Läs mer

Volkswagen Lupo på väg up(p) igen!

Kommer du ihåg de olika Up!-koncepten som Volkswagen visat på salongerna det senaste halvåret? Enligt nya uppgifter kommer bilen, när den lanseras 2011, att bära det mer kända namnet Lupo.

Läs mer

Mitsubishi Lancer Sportback avslöjad

För exakt en månad sedan läckte skisser ut på Lancer Prototype S. Nu har nya officella bilder på bilen läckt ut. Den 240 hästkrafter starka sportbacken har premiär på Genèvesalongen.

Läs mer

Maserati GranTurismo S till Genève

Maserati ska visas upp sin lovordade GranTurismo i en något vässad version på Genèvesalongen. Bilen får bokstavstillägget S för att uttrycka mer sport.

Läs mer

BMW X5 visar upp ny snål sida

BMW tänker visa upp ett nytt mildhybrid-koncept nere i Genève. X5:an har en dubbelturbo-dieselmotor i kombination med en elmotor som tillsammans producerar 224 hk medan förbrukningen anges till låga 0,65 l/mil.

Läs mer

Snart kan man surfa med BMW

I samband med Genèvesalongen visar BMW en bil med full internetanslutning. Med systemet ConnectedDrive ska det vara lika enkelt att surfa i bilen som på hemdatorn.

Läs mer

Volvo XC60 in motion

Nya Volvo XC60 hade sin officiella premiär i går, dock dröjer det ett par veckor innan den visas inför publik. Till dess kan du se bilen rullandes på gatan i denna film.

Se filmen

OFFICIELL: Nya Audi A4 Avant

En av Audis viktigaste modeller, om inte den viktigaste, är nu officiell – nya A4 Avant. Med samma goda förutsättningar som nya sedanmodellen ska den med bland annat rymligare interiör än föregångaren skjuta fram gränserna i klassen.

Läs mer

OFFICIELL: Volvo XC60:::– Volvos säkraste hittills

Om två veckor är det dags för Genèvesalongen. Då är det samtidigt dags för nya Volvo XC60 att visas upp inför en förväntad storpublik. Crossovern är också Volvos säkraste bil hittills tack vare systemet City Safety.

Läs mer

Alfa Romeo 8C Spider till Genève

För er som inte trodde att Alfa Romeo 8C kunde bli vackrare kommer här 8C Spider. 8C Spider får ett klassiskt tygtak, och ni som känner ett ha-begär får skynda er, den här kommer inte heller att byggas i fler än 500 exemplar.

Läs mer

Sportig Peugeot 308 i Genève

I Genève nästa månad visar Peugeot upp sina två senaste tillskott i nya 308-familjen – flexibla sjutsitsaren 308 SW och sportiga 308 GT THP 175.

Läs mer

Fiat 500 Abarth officiell

I morse var det någon som läckte ut de första officiella bilderna på Fiat 500 Abarth på nätet. Nu har Fiat dock släppt de första officiella bilderna samt gett oss lite tekniska data för att stilla vår hunger. 135 hästkrafter blir det i ”instegsmodellen” av 500 Abarth.

Läs mer

Nya Rolls-Royce Phantom Coupé

På Genèvesalongen, som du vid det här laget vet äger rum nästa månad, ska Rolls-Royce visa upp sin senaste skapelse – Phantom Coupé. Med V12, 453 hästkrafter och klassledande bränsleförbrukning ska den locka fler spekulanter till den gamla britten.

Läs mer

Premiär för nya Ford Kuga

Nu är det dags för Fords intåg i crossover-klassen med sin Kuga. Med formspråk à la nya Fiesta och Mondeo och snål stark dieselmotor ska Ford locka kunder som vill ha något annorlunda.

Läs mer

Nya Ford Fiesta är nu officiell

Äntligen är väntan över! Efter att ha fått ta del av ett antal spionbilder och Verve-koncepten på olika bilsalonger, så är nu nya Ford Fiesta officiell… och det ser riktigt bra ut!

Läs mer

Morgan visar bränslecellsbil i Genève

Världens kanske mest traditionsbundna bilmärke tar ett jättekliv och visar en bil med bränslecellsteknik på kommande Genèvesalongen. Med LifeCar vill Morgan ändra folks syn på bränslecellstekniken.

Läs mer

Toyota iQ bär färdig kostym i Genève

På Frankfurtsalongen i september visade Toyota upp sin lilla konceptbil iQ som togs emot väl av publiken. Den lilla pärlan ska nu visas upp på Genèvesalongen i mars – då i produktionsklart skick.

Läs mer

Nya Honda Accord är nu officiell

På Genèvesalongen nästa månad visar Honda upp nya Accord, men redan nu har japanerna släppt information och bilder på bilen. En av nyheterna är en nyutvecklad snål 2,2-liters dieselspis med 150 hästkrafter.

Läs mer

 

Bilsalongen i Genève 2008

Genèvesalongen är en av världens största bilsalonger. Den startades år 1905.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!