GTbyCitroën bekräftad för produktion

Citroëns verklighetsfrämmande sportbilskoncept ska sättas i produktion. Det avslöjade Citroëns produktchef Vincent Besson i samband med Genèvesalongen. Den monsterlika bilen var aldrig tänkt för serieproduktion, men publikens gillande har fått Citroën att tänka om.

Läs mer

eRUF Greenster – öppen el-Porsche

Tyska RUF har gjort sig kända som erkänt duktiga Porsche-trimmare. På senare tid har deras verksamhet förändrats något med inriktning mot miljöteknik. På Genèvesalongen visas eRUF Greenster – en eldriven 911 Cabriolet med 362 hästkrafter och 950 Nm.

Läs mer

:red:SUPERSNABB::/red: Lamborghini:::Murciélago LP 670-4 SuperVeloce

Framlidne Ferruccio Lamborghinis 46-åriga livsverk återuppväcker tilläggsnamnet SuperVeloce och applicerar det på senaste versionen av Murciélago. Starkare, lättare och snabbare – LP 670-4 SV.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Volvos nya DRIVe-modeller

På Genèvesalongen visar Volvo upp sju nya snåla DRIVe-modeller. Dessa är C30, S40, V50, V70, S80, XC60 och XC70 och bjuder på koldioxidutsläpp som sträcker sig från 104 till 159 g/km.

Se filmen

:red:OFFICIELL::/red: BMW Alpina B7 Biturbo

Bilen som vi visade skisser på i julas är nu officiell. På Genèvesalongen visar biltillverkaren, inte BMW, upp sin Alpina B7 Biturbo – en förädlad 7-serie med extra tryck under huven.

Läs mer

Tata Nano kommer till Europa nästa år

Nu kommer världens billigaste bil till Europa. På Genèvesalongen visar Tata Motors Europaversionen av Nano som ska lanseras i Europa nästa år. Den får sällskap av de nya modellerna Prima och Indica Vista EV.

Läs mer

Här är nya Lagonda

När vi i höstas fick höra att Aston Martin skulle återuppliva det kulförklarade märket Lagonda höjdes våra förväntningar inför Genèvesalongen. Nu är framtidens Lagonda avtäckt och den överraskar genom att vara en suv.

Läs mer

Renault Mégane RS avtäckt i Genève

Mégane RS har länge ansetts vara bland de allra hårigaste i sin klass och RS-entusiasterna har väntat länge på dess efterträdare. Nu är den här och med sina 250 hästkrafter ser den ut att kunna förvalta RS-arvet väl.

Läs mer

Smygtitt på nya Skoda Fabia RS

I Skodas monter i Genève hittas en anonym liten rödmålad tjeck. Den går under namnet Fabia Sport Design Concept och tros vara en förhandstitt på nya Fabia RS.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Blandat från Genèvesalongen

Våra utsända bjuder med dig på en tur bland några av alla de spännande bilar som ställs ut på salongsgolvet i Genève. Här får du bland annat se Porsche 911 GT3, Skoda Yeti och Toyota Verso.

Se filmen

Renault Mégane Sport Tourer är här

Renault drar på stort på Genèvesalongen med hela sex världspremiärer – en av dem är nya Mégane Sport Tourer, kombiversionen av senaste generationen. Hela tio motoralternativ finns att kombinera med bilen.

Läs mer

Koenigsegg Quant gillar sol

I och med Genèvesalongen får vi veta allt om Koenigseggs mystiska bil Quant. Det visar sig nu att Quant är en fyrsitsig sedan med måsvingedörrar, två elmotorer, en räckvidd på 500 km och en kaross som är en enda stor solcell.

Läs mer

Infiniti visar sin Essence i Genève

Nissan hoppas att deras lyxmärke Infiniti ska slå stort på Europamarknaden. För det krävs uppmärksamhet kring Infiniti-märket. In på scenen träder därför konceptet Essence – en böljande vacker Japan med en grön själ.

Läs mer

MILA EV – elkoncept från Magna Steyr

Många är de biltillverkare som vill visa sig på styva miljölinan på när bilsalongen i Genève drar igång. Så även österrikiska Magna Steyr som visar elbilskonceptet MILA EV, en bil som Magna Steyr hoppas kunna sälja i delar.

Läs mer

Aston Martin One-77 – värre än väntat

På Genèvesalongen får vi äntligen se One-77 i sin fulla prakt. Vi visste redan på förhand att Aston Martins supersportbil skulle bli något utöver det vanliga och en uppvisning i vad britterna kan. Det visar sig nu att de kan mer än vi hade anat.

Läs mer

Volkswagen Polo BlueMotion:::– 87 gram koldioxid per kilometer!

Nya Volkswagen Polo i färdigskräddad kostym har premiär på Genèvesalongen. Men bredvid står en blå Polo med bland annat omgjord nos och annorlunda fälgar. Det är en konceptbil, och enligt VW vill den bara ha 0,33 l/mil och släpper ut låga 87 g/km. Det bästa – den blir troligtvis verklighet.

Läs mer

Nissan Qazana:::– motorcykel och beach buggy i ett

I Genève visar japanska Nissan bland annat upp Europaformgivna Qazana, en liten crossover som storleksmässigt hamnar under Qashqai. Även om det handlar om en konceptbil så ger den smakprov på en framtida modell.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Smygpremiärbilar i Genève

Häng med på en tur bland VW-gruppens nyheter som smygvisades redan kvällen före Genèvesalongens officiella öppnande för journalister.

Se filmen

Audi TT RS med 340 hk officiell

I sommar får det vara slutlekt med Audi TT-bilar med för lite effekt. För då kommer TT RS – det vassaste i TT-kostym hittills. Nu är den i alla fall officiell, 340 hästkrafter inhysta under TT:ns roadster- och coupéskal.

Läs mer

Opel Ampera:::– plug in-hybriden är nu officiell

Europas variant på Chevrolet Volt heter som bekant Opel Ampera – bilen som kunde ha blivit en Saab. Nu är den officiell då den avtäcktes i Genève i går kväll, precis som många andra bilar. Med en elmotor på 16 kWh ska den kunna nå mål mer än 50 mil bort till låga färdkostnader.

Läs mer

Nya Volkswagen Polo officiell

Femte generationen Volkswagen Polo har haft smygpremiär nere i Genève. Den nya generationen bjuder på mindre vikt än föregångaren, men samtidigt större utrymme och en rad nya snåla motorer. Smaka på koldioxidutsläpp om 96 respektive 87 gram per kilometer!

Läs mer

Ford iosis MAX:::– nästa Focus och C-Max

På Genèvesalongen visar Ford det nya konceptet iosis MAX. Förutom att vara ett läckert koncept är iosis MAX även en avslöjande förhandstitt på nästa generation Focus och C-Max.

Läs mer

Dacia Duster:::– rumänernas första koncept

Genèvesalongen bjuder på ett antal mer eller mindre oväntade nyheter. En stor överraskning är att rumänska Dacia ska visa sin första konceptbil någonsin. Duster är en högbyggd crossover som påminner mycket lite om Dacias nuvarande modeller.

Läs mer

Nya Volkswagen Polo – bildläcka

Nästa generation Volkswagen Polo är tänkt att visa upp sig på Genèvesalongen om några dagar, men redan nu kan du få ett första smakprov tack vare några holländare och tyskar med ögonen på skaft.

Läs mer

Saab 9-3 blir snålare med fintrimmade dieselmotorer

Saabs båda dieselmotorer, TiD och TTiD på 150 respektive 180 hästkrafter, har nu finslipats för lägre förbrukning och utsläpp. En Saab 9-3 med 1,9 TiD- eller 1,9 TTiD-motor drar nu bara 0,53 liter per mil och släpper ut 139 gram per kilometer.

Läs mer

Opel Ampera – första bilden

Genèvesalongen närmar sig med stormsteg och förhandstittarna nyheterna avlöser varandra. Nu får vi se första bilden på Opel Ampera – Chevrolet Volt i Europakläder.

Läs mer

Ferrari 599XX och HGTE visas i Genève

Det är inte varje dag Ferrari visar en helt ny modell. Så inte heller i dag. Genèvesalongen bjuder däremot på de halvnya 599 GTB HGTE och 599XX.

Läs mer

Nya Toyota Verso står för sig själv

Det har blivit dags för Toyota Corolla Verso att ersättas. Den nya bilen som ska visas i Genève heter dock inte Auris Verso, utan bara Verso. Toyotas nya sjusitsare är dessutom större och starkare än sin föregångare.

Läs mer

Toyota iQ 1,33 till Genève

Toyota iQ har knappt hunnit sätta sina hjul på svensk mark förrän det är dags för nästa version av den lilla stadsbilen. På Genèvesalongen nästa vecka visar Toyota upp iQ 1,33 som ska ge lilleputtbilen mer knuff.

Läs mer

Volvo S80 facelift höjer ribban

I vår startar försäljningen av ansiktslyfta Volvo S80. Men först ska en premiär på Genèvesalongen genomföras. Uppdaterade S80 ska bjuda på mer exklusivitet och kvalitet samtidigt som lyftet ska ge den en argare uppsyn. Dessutom ska nya motorer och chassikonfigurationer spä på körglädjen.

Läs mer

Bugatti firar jubileum med 1 350 hk

Den som har koll på sin Bugatti-historia vet att den legendariska sportbilstillverkaren firar sitt hundraårsjubileum i år. Bugatti själva tänker inte låta en sådan händelse passera obemärkt. På Genèvesalongen får vi därför se en Centenaire-version av Veyron med inte mindre än 1 350 hästkrafter.

Läs mer

Rinspeed E2 – Dr Jekyll and Mr Hyde

Fiat 500 Abarth Esseesse med sina 160 hästkrafter är en tuff liten krabat. Detta har schweiziska Rinspeed tagit vara på samtidigt som man hakar på miljötrenden. Deras E2 har en knapp som gör det möjligt att endast låta 60 av hästarna vara vakna.

Läs mer

Saab 9-3X:::– direktrapport från provkörningen

Jukkasjärvi, isbelagd sjö, Saab 9-3X och en styck Hans Hedberg. Kombinationen innebär att du just nu är på väg att läsa direktrapporten från första provkörningen av Saabs nya skogsmullebil i lightversion.

Läs mer

Continental Supersports:::– Bentleys snabbaste hittills

I dag presenterar Bentley sitt senaste tillskott i Continental-familjen – Continental Supersports. Bilen, som ska visas i Genève, är det starkaste och snabbaste från britterna hittills. Dessutom är den också den miljösnällaste då den kan köras på E85.

Läs mer

Aston Martin DBS Volante:::visar upp sig i Genève

Nu kan agent 007 få sin tjänstebil utan tak. Till Genèvesalongen fraktar Aston Martin sitt senaste verk – DBS Volante. Precis som sig bör på en superbil som DBS är allting snabbt, till och med tygtaket.

Läs mer

Kia No 3 Concept – udda magi

På Genèvesalongen ska Kia visade upp sin senaste konceptbil – No 3. Ett magiskt nummer berättar koreanerna. Udda passar ännu bättre med tanke på siffran samt den annorlunda panoramaglastaklösningen.

Läs mer

Sju nya snåla Volvo DRIVe-modeller

Volvo satsar stenhårt på att lansera snålare och mer miljövänliga modeller. På Genèvesalongen nästa månad ska Hisingen-tillverkaren visa upp inte mindre än sju nya DRIVe-modeller. Bland annat får C30, S40 och V50 utsläpps- och förbrukningssiffror som både matchar och understiger Toyota Prius siffror.

Läs mer

Alfa Romeo MiTo GTA officiell

Nu visar Alfa Romeo äntligen den heta GTA-versionen av deras minsting MiTo. På Genèvesalongen kommer vi att få se en MiTo med inte mindre än 240 hästkrafter, samtidigt som vikten har sänkts betydligt.

Läs mer

Audi TT RS – bild- och infoläcka

Tyvärr Audi, bilder och information om nya TT RS har läckt ut i förtid. Den hetaste TT-versionen någonsin bjuder på 340 hästkrafter och 0-100 km/h på fem sekunder blankt.

Läs mer

Giugiaro Frazer Nash:::– världens snabbaste hybrid

På förra årets Genèvesalong visade Giugiaro ett iögonfallande koncept med Toyota Prius-teknik under skalet. I år ska det italienska designhuset fånga folkets blickar igen genom att visa världens snabbaste hybrid. Giugiaro utlovar en toppfart på 300 km/h och koldioxidutsläpp på 50 gram.

Läs mer

Skoda Fabia Scout:::– första informationen och bilderna

Lilla Skoda Fabia Combi ska på Genèvesalongen visas i en aningen mer robust version – Scout. Här är första bilderna och informationen. Lansering blir det i maj månad.

Läs mer

Hyundai ix-ONIC ersätter Tucson

På Genèvesalongen ska Hyundai visa ersättaren till lillsuven Tucson. Nu får vi se de första bilderna på konceptet ix-ONIC. När konceptet framöver förvandlas till en produktionsklar bil byts namnet till ix35 och en liten och snål, men stark motor tar plats under huven.

Läs mer

Rolls-Royce visar nya 200EX i Genève

Det är inte varje dag anrika Rolls-Royce presenterar en helt ny modell. Men på Genèvesalongen i mars kommer det att ske, nästan. Rolls-Royce ska visa det nya konceptet 200EX, som sedermera ska förvandlas till en BMW 7-seriebaserad produktionsbil.

Läs mer

Opel Ampera-bilder har läckt ut

Opel Ampera – som kunde ha blivit en Saab – ska presenteras i sin helhet på Genèvesalongen nästa månad. Men någon överraskning lär det inte längre bli eftersom officiella datorskisser på bilen läckt ut i dag.

Läs mer

Koenigsegg Quant åker till Genève

När Saabs framtid blir allt mer osäker kan det vara befriande med en nyhet om en svensk biltillverkare som fortfarande är vid god vigör. Något oväntat har det dykt upp helt färska bilder på Koenigseggs nya Quant.

Läs mer

Rolls-Royce Phantom får lätt lyft

Även bilvärldens allra dyraste och lyxigaste bilar lider av tidens tand. Rolls-Royce Phantom har hängt med i sex år och förtjänar nu en lätt uppfräschning.

Läs mer

Infiniti visar nytt flaggskepp i Genève

Nissans premiummärke Infiniti är än slå länge en riktig gröngöling på Europamarknaden. På den stundande bilsalongen i Genève är det viktigt för Infiniti att visa upp sig från sin bästa sida, och de ska göra det i form av ett helt nytt koncept.

Läs mer

BMW Performance Power Kit:::för 135i och 335i

På Genèvesalongen nästa månad ska BMW presentera ett uppgraderingspaket till toppversionerna 135i och 335i. BMW Performance Power Kit, som det heter, ger bilarna 20 extra hästkrafter vilket vässar till accelerationssiffrorna.

Läs mer

Volvos nya 2,4D-dieselmotor

För en dryg månad sedan visade Volvo upp sin nya snåla dieselfemma D5 med sekventiell dubbelturbo och mycket vrid. Nu kommer lillebror med samma volym men med enbart ett turboaggregat och snålare gång. Finns till S80, V70, XC70 och XC60 från och med i vår.

Läs mer

Mercedes E-klass Coupé officiell

I Detroit visade Mercedes upp nya E-klass. Nu är det dags för coupéversionen av modellen. Här är första informationen och bilderna på bilen som begår sin världspremiär i Genève nästa månad. Den som väntar på en ny CLK väntar förgäves.

Läs mer

Fiat 500C – historien går igen

Efter åtskilliga spionbilder får vi nu se den äkta varan. Fiat 500 tappar taket, fast bara nästan. I stället för ett vanligt fällbart tygtak har Fiat 500C ett tygtak som öppnas bakåt, inte helt olikt en sardinburk.

Läs mer

Rinspeed iChange visas inför Genèvesalongen

I slutet av förra året visade schweiziska Rinspeed skisser på ett minst sagt annorlunda koncept. Nu visas de första bilderna på bilen som ändrar storlek beroende på hur många som åker i den.

Läs mer

Audi A4 allroad quattro redo:::för det gröna

Terrängtrenden i bilvärlden håller alltjämt i sig. För bara några dagar sedan fick vi se skogsmulleversionen av Saab 9-3. Audi bjuder genast på mothugg i form av nya A4 allroad quattro. Med högre markfrigång och gråa plastsjok har A4 Avant blivit redo att möta terrängen.

Läs mer

BMW Concept 5-serie GT officiell

Så var den då officiellt visad – BMW Concept 5-serie Gran Turismo. Dock handlar det om en konceptbil, än så länge, lagom mogen för att ställas ut i Genève. Den annorlunda GT-kärran bildar med sitt format och 7-serielinjer en helt ny stil.

Läs mer

Suzuki Alto har Europapremiär i Genève

Nedräkningen till vårens salong med stort S fortsätter. Här kommer Suzukis nyheter.

Läs mer

Tesla Model S nästan avslöjad

Kaliforniska elbilstillverkaren Tesla fortsätter att retas. Inför den slutliga avtäckningen i Genève om ett par veckor får vi nästan se hur den kommande sedanmodellen Model S ser ut.

Läs mer

Skodas nyheter på Genèvesalongen

Det tydligaste vårtecknet av dem alla, Genèvesalongen, lurar runt hörnet. Det gör även Skodas lill-suv Yeti!

Läs mer

Nissan Qazana – Qashqais lillebror

Nissans lilla crossover Qashqai ska få ett ännu mindre syskon. På Genèvesalongen får vi se konceptet Qazana som redan nästa år ska förvandlas till en färdig bil. Nu får vi en första smygtitt på bilen som ska sysselsätta 1 100 britter.

Läs mer

Maybach Zeppelin – ännu mer lyx

Som om Maybach-bilarna inte vore lyxiga nog finns nu möjligheten att skruva upp överflödet ytterligare ett steg. Maybach återupplivar den gamla Zeppelin-beteckningen från 1930-talet och sätter den på 100 bilar.

Läs mer

Saab 9-3X redo att möta världen

Nu presenterar Saab sin 9-3X som ett alternativ för den aktiva familjen som inte lockas av större och tyngre crossover- och suv-modeller. För första gången går det nu att kombinera fyrhjulsdriften XWD med en etanolmotor – 2,0T BioPower på 210 hk. Konventionella diesel- och bensinmotorer finns också.

Läs mer

Mini Cooper John Cooper Works Cabrio

Nu har även den öppna versionen av Mini Cooper fått det effektstinna namntillägget John Cooper Works. Med 211 hästkrafter och 260 Nm under huven lär den lilla söta bilen bita ifrån rejält.

Läs mer

Chevrolet Spark – småbil för Europa

På Genèvesalongen som äger rum nästa månad ska Chevrolet bland annat visa upp två nya modeller med nytt formspråk – folkvalda småbilen Spark och sedanen Cruze.

Läs mer

Hyundai HED-6:::– designad i och för Europa

Om knappt en månad öppnas portarna till Genèves stora bilsalong. Vi kan vänta oss en mängd nya modeller, och inte minst en hel del spännande koncept. Ett av dem är Hyundais ”urbana nomad”.

Läs mer

Kia visar ny MPV

Nylanserade Citroën C3 Picasso får se upp. Snart kommer nytt motstånd från koreanska Kia. På Genèvesalongen ska Kia visa ett koncept som förevisar en helt ny modell, en MPV med vågad design.

Läs mer

Seat Exeo Sport Tourer – en tjuvtitt

Dagarna går och Genèvesalongen kommer allt närmare. Seat tänker där visa upp sin omklädda Audi A4 Avant – Exeo Sport Tourer – som ska lyfta märket till nya höjder.

Läs mer

Pagani Zonda R – banracern

I dag presenterar Pagani det mest hårresande och snabbaste som fabriken i italienska San Cesario sul Panaro någonsin tillverkat. Nya Zonda R är utvecklad för att göra märket ännu snabbare på bana. Vad sägs om 750 hk och 0-100 km/h på 2,7 sekunder?

Läs mer

Citroën DS Inside visas i Genève

Här är 2000-talets Citroën DS. På Genèvesalongen i mars visar Citroën konceptbilen DS Inside som ska föra märket in i premiumligan. Ska Genèvesalongen 2009 bli lika väl ihågkommen som Parissalongen 1955?

Läs mer

Renault Clio får sig en lyftning

Renault klämmer nu ur sig en uppdaterad Clio för att småbilen utseendemässigt ska hänga med övriga modellprogrammet. En annan nyhet är integrerat navigationssystem till en liten peng.

Läs mer


Bilsalongen i Genève 2009

Genèvesalongen är en av världens största bilsalonger. Den startades år 1905.

Visa kommentarer