100309-snyggast i genève

Bilsalongen i Genève 2010

Rösta fram :red:salongens snyggaste:/red: bil

:red:LÄGG DIN RÖST PÅ DEN SNYGGASTE BILEN:/red: På Genèvesalongen 2010 står en oerhörd massa bilar uppställda i montrar, vissa snyggare än andra. Vi har plockat ut 30 bilar och vill nu att du röstar fram den bil som du tycker är snyggast.

Läs mer och rösta

AMG lanserar mindre V8-motor

Mercedes har länge sagt att hästkraftskriget är över och nu visar de det också genom att byta ut den stora 6,2-litersmotorn. När S 63 AMG går över till årsmodell 2011 får den en nyutvecklad biturbo-V8 på 5,5 liter som nöjer sig med 1 liter per mil.

Läs mer

Volkswagen Golf och Passat blir hybrider 2013

För Volkswagen innehåller Genèvesalongen inte bara den viktiga lanseringen av nya Touareg. Tyskarna passar också på att avslöja sina el- och hybridplaner för de kommande åren. Snart får vi se Golf, Jetta och Passat som hybrider.

Läs mer

Emas – den internationella hybridfamiljen

Malaysiska Proton visar inte mindre än tre hybridkoncept på årets Genèvesalongen. Den höga produktiviteten från den annars så blyga biltillverkaren kan dock förklaras med att de har tagit hjälp av både Lotus och Giugiaro.

Läs mer

Mercedes C 220 CDI nu miljöklassad

Audi har en, BMW likaså och nu även Mercedes. Syftar på en miljöklassad bil i mellanklassen. På Genèvesalongen visas nya C 220 CDI upp vid sidan om nya E 250 CDI, både med BlueEfficiency-tillägget. 119 respektive 129 gram per kilometer tack vare en rad optimeringar.

Läs mer

:red:Lyxigast i Genève::/red: Bufori Geneva

Om man vill ha lyx och exklusivitet i överflöd ska man inte gå till Rolls-Royces eller Bentleys monter i Genève. Styr i stället kosan mot exotiska Bufori vars nya modell Geneva kan skämma bort sin ägare med det mesta. Då menar vi verkligen det mesta.

Läs mer

Valmet kliver fram i ljuset med Eva

Efter att ha byggt bilar åt andra i drygt 40 år tar finska Valmet klivet fram i rampljuset. På Genèvesalongen premiärvisas deras första egenutvecklade bil Eva som klarar sig på enbart el.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Salongens (slit)varg

Volkswagen ger sig in i pickup-genren med sin argentinskbyggda Amarok. En bil som inte bara ska locka hantverkare utan också den aktiva familjen.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Italiensk lättviktstjur

Här är Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera, den italienska biltillverkarens lättaste bil. Den baseras på Gallardo LP 560-4 men med hjälp av extra mycket kolfiber har man skalat av 70 kilo.

Se filmen

Storlastande Bentley för 5,7 mkr

En Bentley som kombi? Även en Bentley-ägare kan väl behöva lasta stort ibland. Så tycks Carrozzeria Touring Superleggera har resonerat när de skapade denna storlastande lyxkryssare som visas i Genève.

Läs mer

Mercedes visar dieselhybriden:::E 300 BlueTEC Hybrid

Årets Genèvesalong innehåller ovanligt många nyheter och av dessa är nästan alla miljöinriktade. Mercedes passar till exempel på att premiärvisa sin första dieselhybrid. E-klassen kommer i dieselhybridutförande redan nästa år med en förbrukning på 0,41 l/mil.

Läs mer

Kias första elbil visas i Genève

På ytan är allt som vanligt, ingen skillnad mot en vanlig Kia Venga. Men under den vita karossen hittar vi en helt elektrisk drivlina – Kias första någonsin.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Inte så mycket till lantman

Mini Countryman, den största från Mini hittills, står och drar blickarna till sig på Genève. Hans Hedberg tror på konceptet trots det lite vilseledande namnet.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Salongens drottning

Den visades upp redan i Frankfurt i höstas och nu står den även på salongsgolvet i Genève – Bugatti 16 C Galibier. Salongens drottning är den utsedd till av vår utsände.

Se filmen

Audi A1 e-tron med wankelmotor

Att nya minstingen A1 skulle visas i Genève visste vi. Vi visste däremot inte att det också skulle finnas en version med elmotor, batterier och wankelmotor som räckviddsförlängare. Förbrukningen blir imponerande låg.

Läs mer

Audi A8 hybridiseras i Genève

I Audis Genèvemonter finns en av de kanske mest produktionsnära konceptbilarna. Det handlar om A8 Hybrid. En 2,0 TFSI-motor och en elmotor samarbetar för att ge kraft som i en stor V6-motor men förbrukning som en liten fyrcylindrig.

Läs mer

Ferrari HY-KERS – med grönt samvete

Den gröna smittan sprider sig och har nu drabbat Ferrari. På Genèves mässgolv finns världens första hybrid-Ferrari att beskåda. Basen utgörs av en 599 GTB och V12-motorn finns kvar men en elmotor har tillkommit och namnet har bytts till HY-KERS.

Läs mer

Subaru Impreza XV visar plasten i Genève

Subaru spinner vidare på sitt offroadrykte och presenterar nu en crossoverversion av Impreza. Ny fjädring, nya plastsjok runtom och antingen en bensin- eller dieselmotor ska göra den lite mer anpassad för terrängen än vanliga Impreza.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Världens snålaste MPV

I Genève debuterar helt nya Volkswagen Sharan. Den bjuder på sju sittplatser med flexibel justeringsmån, bakre skjutdörrar som är helt nytt för modellen samt en rad motorer där 2,0 TDI är snålast och gör Sharan till världens snålaste MPV.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Nya Skoda Fabia RS

Nya Skoda Fabia RS bjuder på en 1,4 liter stor bensinmotor som med kompressor och turbo ger 180 hästkrafter, till skillnad mot förra generationen som hade en dieselspis under huven.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Porsche 918 Spyder

I Porsches monter på Genèvesalongen står konceptbilen 918 Spyder. Bilens kraftkällor, observera att det rör sig om plural, är en V8 på 500 hästkrafter samt två elmotorer på sammanlagt 218 hästkrafter.

Se filmen

Seat Ibe – möt Seats nya designspråk

Seat visar en eldriven framtid på Genèvesalongen. Med elkonceptet Ibe trollar de med formerna, den slanka coupén är i själva verket kortare än Ibiza. Chefdesignern Donckervolke liknar den vid en genpool för kommande Seat-modeller.

Läs mer

Citroën Survolt förevisar framtida sporthybrid

En av de mest vågade konceptbilarna i Genève är också en av de allra minsta. Citroën Survolt är inget annat än en hybrid i miniförpackning och kanske säger den något om Citroëns framtid.

Läs mer

Skoda Fabia RS byter diesel mot bensin

På Genèvesalongen presenterar Skoda sin Fabia i RS-utförande. Vi märker först och främst att motorn är samma 1,4-litersbensinare som i Polo GTI och Ibiza Cupra och därefter att Fabia RS nu även kan fås i kombiutförande.

Läs mer

Pininfarina 2uettotanta – skönhet på hjul

Mässgolvet i Genève bjuder på många väldesignade bilar men alla står de sig slätt i konkurrens med Pininfarinas Alfa-koncept. Med ett namn som 2uettotanta och en djupröd och stilren kaross går det inte att bli annat än förförd.

Läs mer

Detta är :red:nya Volvo S60:/red:

I dag hade nya Volvo S60 världspremiär på bilsalongen i Genève, men även i Volvos showroom i Kungsträdgården i Stockholm fick en skara ta del av nykomlingen. Webbredaktionen var på plats i Stockholm för att känna och klämma på nykomlingen.

Läs mer

Nya Nissan Micra ska erövra världen

På den nyligen öppnade Genèvesalongen finns Nissans i särklass viktigaste modell att beskåda i ny tappning. Den globala storsäljaren Micra har blivit lägre, längre, lyxigare och snålare.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Lilla tuffingen Audi A1

På bilsalongen i Genève har sprillans nya Audi A1 världspremiär. Ingolstadts nya minsting bjuder på en hel del nyheter som vi inte ser i andra Audi-modeller. Vilka det är får du helt enkelt se i filmen direkt från premiären i Schweiz.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Nya sportiga Volvo S60

Teknikens Värld var självklart på plats i Genève där nya Volvo S60 hade världspremiär tidigare i dag. Följ med på en tur runt Volvos nya sportiga mellanklassedan fullproppad med ny teknik och säkerhetstänk.

Se filmen

Porsche 918 Spyder – 0,3 l/mil, 70 g/km

Nu faller täcket av ett hittills okänt men högintressant koncept från Porsche. Supersportbilen 918 Spyder kombinerar extrem prestanda med smått otroliga förbrukningssiffror. Elmotorer ser till att förbrukningen stannar på 0,3 l/mil.

Läs mer

Ford Focus Kombi smyger fram

Det är fortfarande några timmar kvar innan Genèvesalongen öppnas för pressen men det hindrar inte Ford från att lätta på locket och visa nya Focus Kombi. Vänj er vid formerna – nya kombi-Focusen kommer att bli en vanlig syn på svenska vägar.

Läs mer

Stygg Volvo till Genève – är fejk!

Om två dagar äger världspremiären av nya Volvo S60 rum på bilsalongen i Genève. Och som det verkar nu så bjuder Volvo även på en rejäl smällkaramell i form av en stygg Volvo. Kan det vara en ny S60 R?

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Lexus CT 200h

Nu finns det inte många hemligheter kvar runt Lexus CT 200h som ska visas på Genèvesalongen. Japanerna har dagarna innan världspremiären gett oss tillfälle att bekanta oss med bilen som med sin fullhybridlösning ska sätta Audi A3 och BMW 1-serie på plats.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Koenigsegg Agera

Svenska Koenigsegg, med bas i skånska Ängelholm, har lyckats hålla deras nya supersportbil väldigt hemlig. Nu har de dock valt att visa upp den – Agera – några dagar innan världspremiären i Genève. 910 hk och 1 100 Nm, 0-100 km/h på 3,1 sekunder och 0-200 km/h på 8,9 sekunder – vad sägs?

Läs mer

Lotus Evora 414E Hybrid:::– välj motorljud själv

Lotus största nyhet i Genève är inte någon extrem sportbil. I enlighet med tidsandan satsar Lotus i stället på hybriddrift och i Genève visas en hybridversion av Evora. Två elmotorer och en liten 3-cylindrig bensinmotor sköter driften, men motorljudet kan komma från en V12 eller en V6.

Läs mer

Sydafrikanska elbilen Joule

Ett av de mer exotiska inslagen på Genèvesalongen är den sydafrikanska elbilen Joule. Det nystartade Kapstaden-baserade företaget Optimal Energy planerar att ha produktionen igång redan 2013.

Läs mer

Pagani Zonda Tricolore

Pagani Zonda är på väg ut och ersättares C9 är på väg in. Men det hindrar inte italienarna från att presentera ytterligare en modellversion av supersportbilen. Zonda Tricolore kostar multum och byggs bara i ett exemplar.

Läs mer

Fiat lanserar tvåcylindrig bensinmotor

Fiat har tagit downsizingtrenden på allvar och lanserar nu en helt ny tvåcylindrig bensinmotor. När motorn letar sig ned i Fiat 500 till hösten stannar utsläppen på 95 g/km.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Volkswagen CrossGolf

För en vecka sedan såg nya Volkswagen CrossPolo dagens ljus och nu är det dags för storebror – CrossGolf. Denna andra generation baserad på sjätte generationens Golf bjuder på terrängstuk kombinerat med fem snåla bensin- och dieselmotorer.

Läs mer

:red:AVSLÖJAD::/red: BMW 5-serie Hybrid

Vi vet sedan tidigare att BMW tänker visa upp en hybridversion av nya 5-serie på Genèvesalongen nästa vecka. Nu vet vi också hur bilen, som är ett koncept, ser ut samt en nypa fakta.

Läs mer

Hyundai i-flow rullar snålt

Hyundai skickar en riktig snåljåp till bilsalongen i Genève. Konceptbilen i-flow nöjer sig med endast 0,3 liter per mil. Dessutom blir det premiär för bränslecellsbilen ix35 FCEV.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Porsche Cayenne

Här är nya Porsche Cayenne. Större, snålare, starkare och med nya former ska den spinna vidare på den succé som första generationen förde med sig. Intressantaste motoralternativet är S Hybrid som med V6-motor i symbios med en elmotor bjuder på 380 hk och 0,82 l/mil.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Audi RS5

Nu har Audi äntligen bestämt sig för att släppa på informationen om RS5. Som väntat blir kraftkällan en V8-motor på 4,2 liter och 450 hästkrafter. Men turbo och torsendiff saknas.

Läs mer

Infiniti lanserar sin första dieselmotor

Det har tagit 20 år men nu är Infiniti äntligen redo att lansera sina första bilar med dieselmotorer. En 234 hästar stark V6-diesel debuterar i suvmodellerna EX och FX. Premiär i mars.

Läs mer

:red:AVSLÖJAD::/red: Lexus CT 200h

Lexus intåg i Golfklassen i form av CT 200h var tänkt att hållas hemlig i ytterligare en vecka. Men det ville sig inte, för nu har broschyren ämnad för Genèvesalongen läckt ut på nätet. Alla smaskiga fakta och ett gäng bilder bjuder den på.

Läs mer

Salongens :red:snyggaste Volvo:/red:!?

I september presenterade Volvo ansiktslyfta C70. Nu är det dags för tyska Volvo-trimmaren Heico Sportiv att visa upp sin version av bilen och det sker på Genèvesalongen nästa vecka.

Läs mer

Skoda Fabia och Roomster sminkas om

När strålkastarljuset slås på i Genève får vi se de nya ansiktena på Skoda Fabia och Roomster. Skodas små storsäljare har genomgått ett försiktigt ansiktslyft och samtidigt har motorutbudet förnyats.

Läs mer

Honda 3-RC – bättre än att gå?

Tre hjul är bättre än två fötter, verkar Honda resonera när de presenterar sitt framtidskoncept 3-RC. Med hjälp av en utsläppsfri elmotor och tre hjul ska en person kunna susa fram genom storstadens trafik.

Läs mer

Abarth 500C cabbar ned i Genève

Nu är det dags för cabrioletversionen av Fiat 500 att även den få en Abarth-behandling. Fiats prestandadivision Abarth tror att speciellt kvinnor kommer att uppskatta kombinationen av elegans och sportegenskaper.

Läs mer

Mercedes F 800 Style presenterad

På Genèvesalongen ska Mercedes visa konceptbilen F 800 Style som ska vara något av en förhandsvisning av nästa CLS som inför 2011 kommer i ny upplaga. Dessutom visar F 800 Style upp en rad intressanta tekniska nyheter samt två olika drivlinor – ett bränslecellsystem och ett plug in-hybridsystem.

Läs mer

Nya Volkswagen Sharan tittar fram

Volkswagens största MPV-modell – Sharan – har mer eller mindre sett likadan ut sedan den presenterades i mitten på 1990-talet. Men nu kommer en helt ny generation och Volkswagen låter oss ta en smygtitt en dryg vecka innan världspremiären.

Läs mer

BMW X6 hetare med Performance-paket 

Om BMW X6 i M-utförande känns lite för överdriven men en vanlig X6 lite för vanlig så finns nu ett mellanting. X6 kan nu utrustas med olika Performance-delar som höjer effekten och ger ett nytt utseende.

Läs mer

Citroën DS3 anpassad för Racing

Mini JCW får konkurrens om alla gasglada småbilsköpare. Citroën DS3 Racing är, precis som namnet antyder, uppumpad för hård körning. Med 200 hästar och 275 Nm är den beredd att ta sig an Mini JCW i konbanan.

Läs mer

:red:BILDLÄCKA::/red: Audi RS5

Inte helt oväntat har ännu en bil läckt ut lite för tidigt inför Genèvesalongen. Den här gången är det den hett efterlängtade Audi RS5 som inte kunde låta vänta på sig. Hur många hästar kommer den att bjuda på?

Läs mer

Mercedes F 800 Style avslöjad

Det var inte tänkt att den skulle avslöjas redan nu men det blev den, Mercedes konceptbil för Genèvesalongen – F 800 Style Concept. Bilen visar upp Mercedes kommande teknik och designstrategi samt ger oss en försmak av nya CLS som kommer om ungefär ett år.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Volkswagen CrossPolo

Årets Bil 2010 fortsätter att yngla av sig. Häromdagen presenterades GTI-versionen och i dag är det dags för ”skogsmullen”, det vill säga CrossPolo. Med 15 mm högre markfrigång och dörrtrösklar som tål tuffa tag ska den locka en ny kundgrupp. Men vart tog fyrhjulsdriften vägen?

Läs mer

Jaguar XKR Speed Pack:::– snabbare än någonsin

Kunderna har bönat och bett. Och nu har Jaguar äntligen lyssnat och släppt tyglarna om XKR. Med det nya tillägget Speed Pack tas alla spärrar bort och XKR optimeras för höghastighetskörning.

Läs mer

Trevliga motornyheter till:::Ford Mondeo och Kuga

På Genèvesalongen nästa månad ska Ford visa upp årsmodell 2010 av Mondeo och Kuga. Nyheterna för året är nya snålare och starkare bensin- och dieselmotorer samt dubbelkopplingslåda. Dessutom kan vi vänta oss ett något modifierat yttre på Mondeo.

Läs mer

Opel Flextreme GT/E visar framtiden

En bil som visar vad som kan komma från Opel i framtiden. Så beskrivs nya konceptbilen Flextreme GT/E som ska visas i Genève. Under den läckra GranTurismo-karossen lurar tekniken från Chevrolet Volt.

Läs mer

Bentley Continental Supersports Cabriolet

Historiens snabbaste Bentley utan tak. Världens snabbaste fyrsitsiga cabriolet. Britterna kan skryta med mycket när de visar sitt etanolmonster Continental Supersports med tygtak i Genève.

Läs mer

Alfa Romeo Pandion – signerad Bertone

På grund av en (o)lycksam läcka får vi redan nu se Bertones konceptbil som ska visas i Genève. Alfa Romeo Pandion är en av två bekräftade konceptbilar som i Genève ska fira Alfas 100-årsjubileum.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Volkswagen Polo GTI

Nya VW Touareg får fint sällskap på Genèvesalongen i mars. Med till Genève följer den efterlängtade GTI-versionen av nya Polo men redan nu får vi se de första bilderna. Våra förväntningar ser ut att överträffas.

Läs mer

Valmet presenterar egna elbilen Eva

Finländska Valmet tillverkar redan den norska elbilen Think. Men nu har de en egen modell på gång och i Genève visas konceptbilen Eva som utvecklats i samarbete med Fortum och Nokia.

Läs mer

Proton visar Giugiaro-ritad hybrid

Italienska designhuset Giugiaro visar nu en första bild på deras hybridkoncept som ska visas i Genève och senare ge upphov till en hel familj av hybridbilar. Fast riktigt deras är det inte, bakom projektet står malaysiska Lotus-ägarna Proton.

Läs mer

Toyota RAV4 facelift förhandsvisas

Toyota RAV4 är sedan fem år tillbaka inne på sin tredje generation och det är dags för en ansiktslyftning av lite större mått än senast. Med ett mer moget utseende ska Toyotas kompakta suv attrahera i ytterligare några år.

Läs mer

Rinspeed UC? tar tåget

Konceptspecialisterna Rinspeeds senaste skapelse UC? är inte lik någon annan bil. Bilen som ska visas i Genève är inte mer än 2,5 meter lång, styrs med en joystick och förlitar sig till stor del på tågtrafiken.

Läs mer

5 by Peugeot visar nya 508

Peugeot satsar stort på bilsalongen i Genève med två helt nya koncept. Vi har redan fått se sportcabben SR1 och nu presenteras 5 by Peugeot – en fyrhjulsdriven hybrid som förevisar den kommande sedanmodellen 508.

Läs mer

Citroën DS High Rider:::– DS4 som koncept

I går dök det upp en dunkel bild på kommande Citroën DS4. I dag har Citroën släppt fler och riktiga bilder på bilen som i själva verket är konceptbilen DS High Rider ämnad för Genèvesalongen nästa månad.

Läs mer

Porsche 911 GT3 R Hybrid

Porsche har förvandlat sin bakhjulsdrivna GT3-racer till ett fyrhjulsdrivet hybridmonster. I nya GT3 R Hybrid får boxersexan hjälp av två elmotorer som under några sekunder kan skjuta till 160 extra hästkrafter.

Läs mer

Nya Volkswagen Touareg:::– lättare och snålare

Volkswagens storsuv Touareg visas i ny form. Nya Touareg är 208 kilo lättare och blir den första europeiska suven som blir tillgänglig som hybrid men det är med en V6-diesel den är som snålast – endast 0,74 l/mil.

Läs mer

Audi A1 – Ingolstadts nya mini

Audi gör det igen. Tar fram en liten kompaktbil, och nu är tiden mer mogen än den var när A2 kom. Vi tar en närmare titt på nya Audi A1 som begår världsdebut i Genève nästa månad.

Läs mer

Nya Volvo S60

Volvo har hittills varit snåla med både informationen och bilderna kring nya S60, men nu så. Nu öppnar de dammluckorna på vid gavel och ger oss mängder med bilder och all information.

Läs mer

Subaru Impreza blir crossover

Subaru Impreza är redan en bil som finns i många skepnader på olika håll i världen. Nu är det på väg att bli en till. Subaru tänker nämligen lansera en crossover-version av Impreza med tillägget XV på Genèvesalongen i mars.

Läs mer

Porsche 911 Turbo S med 530 hk

Nu presenterar Porsche en värsting av värstingen skulle man kunna säga. De har kramat ur 30 extra hästkrafter ur boxersexan i 911 Turbo och lagt till ett S i beteckningen. Det ger Porsches snabbaste bil. 911 Turbo S gör 0-100 km/h på 3,3 sekunder.

Läs mer

BMW X5 facelift

Konkurrensen för BMW X5 hårdnar rejält när Porsche släpper sin nya Cayenne och VW sin nya Touareg. BMW passar därför på att ge X5 ett försiktigt lyft, men på sedvanligt BMW-vis finns de största nyheterna under huven.

Läs mer

Nya Renault Mégane CC redo för våren

Lagom till vårsäsongen släpper Renault nya Mégane CC som även med taket uppe bjuder på cabkänsla. Nya Mégane CC bör kallas glascab snarare än plåtcab. Premiär i Genève i mars.

Läs mer

Protoscar Lampo2

Den som har gott minne känner igen namnet Protoscar Lampo. Nu har den lilla schweiziska firman tagit fram efterträdaren Lampo2 som bjuder på Spyker-inspirerade former och två elmotorer som ger 408 hästkrafter.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Seat Ibiza ST

Seat håller vad de lovar. Nu presenterar de kombiversionen av Ibiza som får tilläggsbeteckningen ST. Världspremiär blir det i Genève om en månad och senare i år finns den i bilhallarna.

Läs mer

Nya Kia Sportage – första bilderna

Nu har Kia lättat på locket och släppt de första bilderna på nya Sportage. Till bilderna hör också ett par rader information som berättar att det nya utseendet för med sig bättre interiörutrymmen och åkkomfort.

Läs mer

Renault Wind lockar med snabbhet

I mars begår inte mindre än två nya Renault-cabbar premiär. Dels nya Mégane CC och dels den lilla plåtcabben Wind. Med lilla Twingo-baserade Wind satsar Renault på snabbhet. Taket fälls på bara tolv sekunder.

Läs mer

Mazda MX-5 20th Anniversary Edition

Det kan inte ha gått någon förbi att världens mest populära sportbil – Mazda MX-5 – fyllde 20 år förra året. För att hylla bilen och alla dess fans runt om i Europa visar Mazda upp en jubileumsmodell i Genève, en version som endast ska tillverkas i 2 000 exemplar.

Läs mer

Ferrari 599 Hybrid visas i Genève

Ferrari ska visa sig från sin miljövänliga sida på Genèvesalongen i mars. När den nya Formel 1-bilen F10 avtäcktes avslöjades även att en 599 i hybridutförande ska visas i Genève. Produktion är att vänta.

Läs mer

Alfa Romeo-koncept ritat av Pininfarina

Pininfarina visar nu en första skiss på ett nytt Spider-koncept som ska visas i Genève. De italienska designmästarna har fått i uppdrag av Alfa Romeo att ta fram en konceptbil som på samma gång ska fira Pininfarinas 80-årsdag och Alfas 100-årsdag.

Läs mer

203 hästar i Volvos nya GTDi-motor

Nu presenterar Volvo detaljerna om den nya GTDi-motorn som debuterar i nya S60. Ett nytt turbosystem gör den fyrcylindriga tvålitersmotorn stark men snål.

Läs mer

Carlsson C25 ska sätta skräck i Genève

Genèvesalongen i mars lär gå i miljövänlighetens tecken, men det är inget tyskarna på Carlsson bryr sig om. De tänker nämligen premiärvisa sin första egenutvecklade bil med inte mindre än 753 hästar och 1 150 Nm. Men vad döljer sig under skalet?

Läs mer

Mazda 6 – ett lätt lyft

Mazda 6 av generation två har avverkat första halvleken sett till sin livscykel. Därmed är det dags för en facelift, i det här fallet en lättare sådan. Utöver visuella förändringar har japanerna vässat chassit för roligare körning och bättre komfort, men också sett till att alla motorer har blivit snålare än tidigare.

Läs mer

Nya Mazda 5 med flyt i linjerna

En ny generation av Mazdas familjelastare är här. Inte riktigt än dock. Nya Mazda 5 premiärvisas i Genève i mars och bjuder bland annat på en ny 2,0-litersmotor med start/stopp. Säljstart i höst.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Mini Countryman

Terrängbetonade Mini Countryman är nu officiell tack vare att bilder på bilen läckte ut i går. Egentligen skulle den inte begå premiär på nätet förrän om drygt två veckor. Denna nya crossover ska vara lika sportig som övriga Mini-modeller, men erbjuda mer utrymme och flexibilitet.

Läs mer

Mitsubishi ASX debuterar i Genève

Mitsubishi är på väg att trycka in ännu en crossover i sitt modellutbud. Snart får Outlander en lillebror i form av ASX som presenteras på Genèvesalongen i mars.

Läs mer

BMW 3-serie Coupé och Cabriolet lyfts

Det har blivit dags för 3-serie Coupé och Cabriolet att gå till skönhetsdoktorn. Doktorn har dock gått varsamt fram med patienterna. Ingreppen kan vara svåra att se, men bakom det kosmetiska hittas desto mer.

Läs mer

Opel Meriva öppnar dörrarna:::och visar insidan

Nya Opel Meriva svingar äntligen upp sina självmordsdörrar (FlexDoors på Opel-språk) och bjuder in oss till sin rymliga kupé. Nu får vi se kupén som ska utklassa konkurrenterna i flexibilitet och utrymme.

Läs mer

Alfa Romeo Giulietta på film

Alfa Romeo bjöd för en dryg månad sedan på kort fakta och tre bilder på deras nya sportiga Giulietta. Därefter har vi kunnat se bilen glida förbi den svenska huvudstaden på väg till och från testverksamhet. Nu släpper Alfa Romeo första promotionfilmen på Giulietta.

Läs mer

Peugeot SR1 visar nya former i Genève

Det stora lejongapet är borta. På Genèvesalongen i mars ska Peugeot visa det nya läckra konceptet SR1 – en hybriddriven sportcab som visar Peugeots nya designspråk.

Läs mer

 

Genèvesalongen 2010

Årliga Genèvesalongen är en av världens största bilsalonger. Den startades år 1905.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!