Ökat antal brott och färre trafikpoliser gör att man tar nya grepp i brittiska Essex.

Ökat antal trafikbrott i kombination med färre trafikpoliser gör att man i brittiska Essex nu vill att bilskollärare ska parallelljobba som trafikpoliser, skriver Auto Express. Projektet Neighbourhood Watch on Wheels ska ge polisen extra ögon och öron ute på vägarna i form av lärare som och ska rapportera om brott och beskriva misstänkta.
Deras bilar ska utrustas med kameror för att säkra bevis mot lagöverträdelser. Bilskollärare anses vara den perfekta samarbetspartnern då de är professionella yrkesförare.

Den brittiska organisationen för körskollärare, DIA, välkomnar förslaget men menar att det inte får gå ut över säkerheten. Att bli distraherad är en av de vanligaste orsakerna till olyckor, menar man, och att spana efter tjuvar kan mycket väl distrahera en bilskollärare i arbete.

Tidningen Auto Express har tidigare rapporterat att antalet heltidsanställda trafikpoliser i England och Wales har sjunkit med mer än en tredjedel sedan 2010.

Brittiska bilskollärare är inte de enda som diskuteras att behöva parallelljobba. Vi har tidigare skrivit om svenska parkeringsvakter som ska få blåljus och jaga dubbdäcks-syndare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer