I BMW:s Frankfurtmonter hittar vi 225xe Active Tourer – BMW:s senaste laddhybrid som kombinerar en trecylindrig bensinmotor med en elmotor och fyrhjulsdrift.

Inom kort kommer BMW att ha laddhybrider i fyra olika segment. Sedan tidigare känner vi till 740e, 330e och X5 xDrive40e men nu presenteras även 225xe. Det är förstås BMW 2-serie Active Tourer som förvandlas till en laddhybrid.

Framhjulen drivs av den trecylindriga 1,5-litersmotorn som finns i vanliga 218i. Den ger 136 hästkrafter och 220 newtonmeter. Men även bakhjulen får kraft, och den kommer från en 88 hästkrafter och 165 newtonmeter stark elmotor som hämtar energi från litiumjonbatteriet med en kapacitet på 7,7 kWh. Batteriet är nedstoppat under baksätet och möjliggör en elektrisk räckvidd på upp till 41 kilometer.

Maximal sammanlagd effekt och vridmoment är 224 hästkrafter, respektive 385 newtonmeter och det ska räcka för att 225xe ska kunna ta sig från 0 till 100 km/h på bara 6,7 sekunder. BMW uppger en blandad förbrukning på 0,20 l/mil i EU-körcykeln och då stannar koldioxidutsläppen på låga 46 g/km.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer