BMW 4-serie – tre snabba från provkörningen

Tre minus två kan bli fyra, i alla fall i BMW:s värld. Hans Hedberg har åkt till Portugal för att ta reda på hur det blir när man tar bort två dörrar från BMW 3-serie.

Välkommen tillbaka från semestern Hans! Vad händer så här första arbetsveckan?
– Flydde högsommarvädret i Sverige för ännu finare klimat i Portugal, sitter just nu i sprillans nya BMW 435i Coupé på kurviga bergsvägar söder om Lissabon. En kompetent och komplett coupé, inget snack om den saken.

Aha, BMW 3-serie Coupé i nya kläder?
– Nya 4-serie är mer än ett nytt namn på utgående 3-serie Coupé. BMW har lärt av Audi och Mercedes och har börjat fylla på sin modellpalett rejält. Chassit hos 4-serie är faktiskt styvare än 3-serie, men designmässigt hade jag önskat ännu mer skillnader mellan dessa ”syskonmodeller”!

Märks det styvare chassit?
– Provbilen 435i Coupé är extrautrustad med aktivt sportchassi, är klippstabil på både kurviga småvägar och autostrador. Men 4-serie är i första hand en snygg och personlig bil för den som attraheras av detta konservativa karossformat. Man köper 4-serie för att man gillar utseendet i första hand!

Allt Hans tycker om BMW 4-serie kan du läsa i Teknikens Värld nummer 18/2013. Du har självklart tidningen i din hand före alla andra om du köper en prenumeration. Gör det i dag!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer