BMW 6-serie Gran Coupé – tre snabba från provkörningen

David Lilja är på Sicilien och provkör BMW:s efterlängtade bil i ”sportlyxcoupéklassen”, 640i Gran Coupé. Kan den leva upp till alla hyllningar som den fått redan i förväg?

Hur har du det, David?
– Borde få stryk, så bra har jag det. Sol, 26 grader varmt och en snabb bil på fantastiska vägar.

BMW har tagit god tid på sig – har de fått till den bästa bilen?
– Det får nog ett test på hemmaplan utvisa, men jag kan säga så mycket att de inte gjort bort sig det minsta. Spontant är den inte lika tajt i närvaron som Porsche Panamera, men inte långt i från. Som milslukare betraktat är den grym. 320-hästarsmotorn är riktigt fin med lastbilskraft- och ljudbild i total harmoni tillsammans med den åttaväxlade automaten.

– Baksätet är helt okej för mina 178 centimeter, men det är trångt för fötterna. Fällningen av baksätets ryggstöd är en praktisk detalj.

Och vad kostar skönheten?
– Insteget blir 640i för 787 000 kronor och dieseln 640d med 313 hästkrafter från 826 000 kronor. I augusti börjar leveranserna av 650i med 450 hästkrafter som då kostar 918 000 kronor eller 953 000 kronor med xDrive. xDrive till 640-bilarna kommer i mars 2013.

Läs precis allt om hur nya BMW 6-serie Gran Coupé är och fungerar på vägen i Teknikens Värld nummer 13/2012 som finns att köpa från och med 7 juni. Du vet väl att om du prenumererar på Teknikens Värld så får du ta del av allt gott före alla andra.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer