BMW spinner vidare på sina hett omdiskuterade Gran Turismo-modeller. Här är helt nya 6-serie Gran Turismo som ersätter 5-serie GT.

BMW 6-serie Gran Turismo är nu officiell!

Vi har redan sett den på spionbilder, då hårt maskerad, men nu är det riktiga officiella bilder som har kommit ut på Internet. Dessa är de första bilderna som visar upp utsidan av sprillans nya modellen 6-serie Gran Turismo. Den ersätter den till formerna utskällda 5-serie Gran Turismo, eller GT som man oftast säger, samt eventuellt även till viss del 6-serie Gran Coupé som vi inte vet hur framtiden ser ut för.

Jämfört med 5-serie GT är 6-serie GT betydligt mer bildskön och slankare i formerna. Baken är fortfarande stor men betydligt nättare och inte samma typ av ”underbett”. På bilderna upplevs den, baken alltså, som lägre.

BMW 6-serie Gran Turismo (630d xDrive GT)

Motorpaletten väntas hålla ungefär samma mönster som den som finns till nya 5-serie. Tekniskt håller den sig till samma struktur som 5-serie och 7-serie, 6-serie Gran Turismo vilar nämligen på BMW:s CLAR-plattform.

Denna halvkombi, som på dessa bilder utgörs av 630d xDrive Gran Turismo, är storebror till den andra halvkombimodellen 3-serie Gran Turismo och väntas bli officiellt presenterad av BMW inom en dag eller så, förmodligen kommande midnatt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer