BMW har nu dragit skynket av nya 8-serie utan tak. Här är BMW 8-serie Cabriolet.

I går avslöjades modellen, i dag är den officiell. Vi pratar så klart om den taklösa varianten av nya BMW 8-serie som hade premiär i juni. Cabrioletversionen bjuder inte på några överraskningar, den ser ut som man kunde förvänta sig. Plåttaket har ersatts med en tygsufflett och två aluminiumbågar som blixtsnabbt skjuts upp om bilen skulle vara på väg att rulla runt.
Tygtaket kan sänkas eller höjas i farter upp till 50 km/h. Manövern, åt det ena eller andra hållet, tar totalt 15 sekunder.

BMW 8-serie Cabriolet 2019

Två modellversioner är aktuella vid marknadslanseringen i mars 2019. M850i xDrive Cabriolet heter bensinalternativet som har en 4,4 liter stor V8 på 530 hästkrafter som tillåter accelerationer från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder. Det är två tiondelar långsammare än för coupémodellen.

BMW 8-serie Cabriolet 2019

840d xDrive Cabriolet heter dieselalternativet som innehåller en tre liter stor dieselspis på 320 hästkrafter och 680 newtonmeter. 5,2 sekunder behöver den på sig för att nå 100 km/h, tre tiondelar långsammare än sitt takbeklädda syskon.

Båda motoralternativet kommer med fyrhjulsdrift och åttastegad Steptronic-automatlåda.

Svenska priser
Priset för BMW M850i xDrive Cabriolet börjar på 1 303 000 kronor medan 840d xDrive Cabriolet börjar på 1 023 000 kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer