BMW 9-serie tar form i Kina?

I dag är BMW:s flaggskepp 7-serie. I morgon kan det vara 9-serie. Enligt uppgifter ska 9-serie visas upp som konceptbil i Peking senare i april.

Det är inte första gången BMW 9-serie är på tapeten. Men denna gång känns uppgifterna som tyska Auto Motor und Sport bjuder på mer kraftfulla. Enligt den tyska biltidningen ska BMW visa upp en ny konceptbil på bilsalongen i Peking i slutet av april. En bil som sägs innehålla en helt ny förarmiljö med cockpit-känsla, något som sägs gå igen på 7-serie generation sex.

Konceptbilen ska enligt tyskarna vara en första titt på en kommande 9-serie som är tänkt att ta över flaggskeppsrollen från 7-serie redan om två år, 2016. Den tekniska plattformen som BMW använder sig av till 9-serie blir densamma som används till nästkommande 7-serie och nya Rolls-Royce Phantom.

Att BMW väljer Kina som skådeplats för konceptbilen beror på att det är den kinesiska marknaden som bilar av den här kalibern säljer bäst.

Om BMW släpper en 9-serie blir det allt mer bråttom för Audi med omtalade A9 och Mercedes med S 600 Pullman. Om de båda inte släpper sina bilar före BMW, förstås.

På bilderna här ser vi konceptbilen BMW Gran Lusso som tagits fram tillsammans med Pininfarina. Den sades förevisa en kommande 8-serie som är tänkt att matcha bland annat nya Mercedes S-klass Coupé.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer