BMW har under dagen gått ut med informationen att de återkallar alla tillverkade exemplar av förra generationens 5-serie och 6-serie byggda mellan 2003 och 2010.

BMW 6-serie E63
Dagens återkallelse är en av de större på senare tid. I ett pressmeddelande skriver BMW att man efter en kvalitetskontroll återkallar alla tillverkade 5-serie och 6-serie av förra generationen byggda mellan 2003 och 2010. Det rör sig om ungefär 1,3 miljoner fordon. Modellerna som berörs är alltså generationerna E60 (5-serie Sedan, bilden ovan), E61 (5-serie Touring), E63 (6-serie Coupé, bilden till höger) samt E64 (6-serie Cabriolet).

Anledningen till återkallelsen ska vara att man upptäckt att batterikabelskyddet i bagageutrymmet kan vara felaktigt monterat. Detta kan leda till att elsystemet inte fungerar som det ska eller att bilen inte startar. I vissa fall skulle det dessutom kunna leda till att det börjar brinna.

BMW säger sig inte känna till några olyckor eller personskador till följd av felet.

Alla berörda BMW-ägare får en kallelse hemskickad där de ombeds att uppsöka närmaste BMW-verkstad där felet åtgärdas på cirka 30 minuter – kostnadsfritt.
I Sverige berörs ungefär 22 000 BMW-ägare.

Klicka här för att ta del av alla aktuella och avslutade återkallelser av alla bilmärken.

Visa kommentarer