BMW återkallar 750 000 bilar

Undermåliga batterikabelanslutningar kan leda till att motorn dör, det är anledningen till att BMW nu återkallar 750 000 bilar. Europa berörs inte.

För ett år sedan återkallade BMW 1,3 miljoner bilar. Riktigt så många rör det sig inte omdenna gång utan nu är det enligt uppgifter från USA cirka 750 000 bilar (720 000 enligt vissa källor) i USA, Kanada, Japan och Sydafrika.
BMW-modellerna som berörs är 1-serie Coupé och Cabriolet tillverkade mellan december 2007 och juli 2011, 3-serie Coupé och Cabriolet tillverkade mellan mars 2007 och juli 2011, 3-serie Sedan tillverkade mellan mars 2007 och oktober 2011, 3-serie Touring tillverkade mellan mars 2007 och juni 2011 samt Z4 tillverkade mellan mars 2009 och juni 2011. Dessutom berörs cirka 1 800 sålda X1 i Kanada, från och med modellår 2012.

Återkallelsen har tillkommit då man funnit att anslutningen för den positiva batterikabelkontakten samt motsvarande anslutning till säkringsboxen försämras med tiden. Över tid kan försämringen leda till brott och spänningsförlust vilket i sin tur kan leda till att motorn plötsligt dör. En olycka har inrapporterats, i Kanada.

Amerikanska myndigheten NHTSA uppger att berörda ägare kontaktas av BMW och att återkallelsen påbörjas i mars.

Observera att denna återkallelse inte berör Europa. BMW Sverige berättar för teknikensvarld.se att det finns tekniska skillnader mellan bilar som byggs för olika marknader beroende på anpassning till exempelvis klimat, körförhållande och legala krav på respektive marknad. Ovan nämnda batterikabelanslutning är just en sådan teknisk skillnad och europeiska BMW-ägare berörs därmed inte.

Andra aktuella, både påbörjade och avslutade, återkallelser kan du ta del av här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer