BMW:s start-stopp-teknik börjar leta sig uppåt bland modellerna. 1-serie och 3-serie med fyrcylindriga motorer har sedan en tid kunnat utrustas med tekniken. Nu ska den även erbjudas till de sexcylindriga motorerna.

BMW kör hårt på sin Efficient Dynamics-satsning. Det bränslesparande programmet, som bland annat innefattar ett start-stoppsystem, har varit en stor framgång för BMW, både försäljnings- och miljömässigt. BMW är en av de biltillverkare som har sänkt modellprogrammets bränsleförbrukning allra mest, mycket tack vare just Efficient Dynamics.

Nu har BMW bestämt sig för att bredda miljösatsningen ytterligare. Start-stoppsystemet som för nuvarande bara finns tillgängligt för de fyrcylindriga motorerna i 1-serien, 3-serien och Mini-bilarna ska framöver även kunna väljas till de större sexcylindriga motorerna. Inledningsvis verkar det som att det endast är 3-seriens raka sexor som ska kunna utrustas med start-stopp-systemet, men det är nog ingen vild gissning att säga att hela BMW-flottan får den bränslesparande tekniken i framtiden.

Så sent som i förra veckan blev det känt att BMW i viss mån är på väg bort från de större motorerna. Efterfrågan på V8- och V12-motorer har minskat kraftigt på senare tid, samtidigt som BMW har svårt att hänga med efterfrågan på de fyrcylindriga motorerna.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer