Det känns allt mer glasklart att BMW ska visa upp kommande X7 i någon form på bilsalongen i Frankfurt. Vad som stärker den misstanken är dessa läckta bilder på Concept X7 iPerformance.

Att BMW X5 ska få en storebror vid namn X7 har varit en illa dold hemlighet i många år, även om BMW själva har varit ganska tystlåtna på den fronten. Ett och annat lågmält uttalande från BMW-chefer har gjorts men det är först nu som vi får se något verkligt konkret. Det senaste dygnet har det nämligen läckt ut bilder på Concept X7 som ska visas upp på bilsalongen i Frankfurt nästa vecka och som enligt uppgift ska begå digital premiär redan under morgondagen. Att bilderna är äkta vara råder det inget tvekan om, en av bilderna, den där bilen ses från ett helikopterperspektiv, har av BMW publicerats som en teaser på Twitter.

Eftersom det rör sig om en konceptbil är utförandet ganska ”spejsat” med flera detaljer som inte lär hänga med till produktion. Y-takkonstruktionen är en sådan detalj, dörrhandtagen en annan.
X7 blir BMW:s största modell någonsin, dessutom med plats för sju åkande, och njurarna i fronten rimmar förstås med storleken. Dessa är större än någonsin och har redan fått smeknamnet bävertänder. Likheten finns där helt klart.

BMW Concept X7 iPerformance

X7:an ser ut att bli en ganska lådformad modell som inte riktigt följer BMW:s övriga X-modellers former. Linjerna påminner dessutom en hel del om linjerna hos motsvarande modeller från en biltillverkare i Stuttgart (Mercedes). Det är inte första gången på bara några dagar som BMW uppvisar Mercedes-liknande former. I förra veckan avslöjade vi nya BMW X4 som bakifrån sett kunde misstas för att vara just en Mercedes.
Concept X7 påminner från vissa vinklar även om Volvo XC90.

BMW Concept X7 iPerformance

På bilderna ser vi emblem med ”i” och ”eDrive”. Konceptbilen är med andra ord en iPerformance-bil, eller som det heter på icke-BMW-språk; laddhybrid. Exakt hur drivlinan ser ut lär vi få reda på alldeles snart, förmodligen redan den 8 september, men ska vi spekulera så kan det röra sig om samma motorkonstellation som i 740e iPerformance, det vill säga en tvålitersfyra på 258 hästkrafter som parats ihop med en elmotor på 113 hästkrafter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer