BMW-förare mest ohyfsade i trafiken

BMW-förare, i synnerhet de som kör M3, är mest ohyfsade i trafiken. Det säger en ny brittisk undersökning.

Det är inte första gången BMW-förarna får på tafsen i undersökningar. Förra sommaren fick drygt tusen svenskar i en YouGov-undersökning frågan vilket märke de mest hänsynslösa förarna kör. BMW hamnade i topp.
För några år sedan klargjorde en brittisk undersökning att de argaste förarna hittar man i BMW-bilar och Folksam tog samtidigt fram statistik som visade att BMW-bilar är oftare inblandade i olyckor än andra bilmärken.

Nu är det återigen dags för BMW-förarna att ta fram skämskudden för nu har ytterligare en undersökning, även den brittisk, slagit fast att denna kategori bilförare är mer ohyfsade än andra i trafiken. Det är brittiska TV-kanalen Dave som till drygt 2 000 britter ställt frågan vilka bilar de mest opolerade förarna sitter i.
Klar etta i undersökningen, som var av typen flervalsalternativ, blev förare av BMW M3 med 56 procent av rösterna. Range Rover-förarna ligger också högt upp med 48 procent av rösterna och Audi TT-förarna på tredje plats med 43 procent. Mercedes C-klass landade på en knappt smickrande fjärdeplats med 37 procent, strax före… Ford Transit-förarna (36 procent). Budbilsförare brukar inte stå högt i kurs, så även i denna undersökning.
Några Volvo- eller Saab-förare hamnade inte alls på topp 10-listan.

I samma undersökning frågade man också vilka förare som är har mest hyfs i trafiken. Mini-förarna vann den ”tävlingen”, strax för Ford Fiesta-förarna och Ford Focus-förarna. Samtliga bilar på listan över de mest hyfsade förarna är mindre bilar, från Focus-storlek och mindre.

BMW 6-serie

Mikael Stjerna bakom ratten på en BMW 6-serie. Men det måste vara något fel på bilden… han ser inte arg ut. Tvärtom, han ser glad ut. Visst kan BMW-förare också vara glada och visa hyfs bakom ratten.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer